Companiile de publicitate sunt pregătite să dea o nouă lovitură, folosindu-se de o metodă numită fingerprinting, care monitorizează orice acțiune a utilizatorilor pe internet, identificarea acestora făcându-se cu o precizie de până la 98%.
Este vorba despre o „amprentare” a fiecărui dispozitiv prin intermediul căruia navigăm pe internet, iar urmele nu mai pot fi șterse, așa cum se întâmplă cu fișierele cookie. Aceste fișiere pot fi șterse din browser, oricând, sau se poate seta, în browserele moderne, să nu fie permisă folosirea lor. În cazul telefoanelor inteligente sau tabletelor nici nu se folosesc.
Publicitate agresivă
Companiile care fac bani din monitorizare, dar și marile firme de publicitate caută, de ceva vreme, o soluție care să le permită aflarea și stocarea în baze de date a preferințelor și nevoilor utilizatorilor de internet, pentru a le putea propune apoi produse exact din sfera lor de interes.
Metoda găsită este aproape de neocolit. Ea presupune înregistrarea unei „amprente” a dispozitivului folosit, prin combinarea unui volum mare de date despre acesta: pluginurile folosite de browser, aplicațiile instalate, fonturi folosite, rezoluția și caracteristicile ecranului sau lista componentelor hardware. Toate acestea, puse la un loc, duc la o imagine care se deosebește aproape în întregime de celelalte.
Dacă toate aceste date nu sunt de ajuns, pot fi folosite plugin-urile Flash sau Java pe care le utilizează browserele. Conform Electronic Frontier Foundatin, aproximativ 94% dintre browserele moderne oferă aceste oportunități de urmărire pentru companiile interesate.
Fără scăpare
Ștergerea sau adăugarea de aplicații, chiar și updatarea sau reinstalarea sistemului nu ajută la nimic. Dimpotrivă, bazele de date se vor îmbogăți cu modificările făcute, acestea intrând în componența unor noi statistici care, și ele, vor fi valorificate.
Mai mult decât atât, modificările aduse configuraţiei, spre exemplu prin dezinstalarea sau adăugarea de aplicaţii noi, nu fac decât să sporească acurateţea cu care profilul tău este identificat pe internet.
Unele companii de publicitate și-au inclus deja în ofertă noua „oportunitate”, iar prețurile sunt pe măsură. Deocamdată, potențialii clienți nu par foarte grăbiți să încerce, în special pentru că se tem de acuzații de încălcare a intimității, care le-ar putea afecta afacerile. Este de așteptat, însă, ca după ce ecourile scandalurilor marca Snowden sau Facebook se vor mai estompa, fingerprinting-ul să fie folosit la scară largă, iar navigarea anonimă pe internet să rămână doar o amintire.
Sursa: ziuanews.ro
a vrut lumea democraţie – „liberi faţă de Dumnezeu”, se pare că acum îi strângem roadele.
şi nu este permis să zică cineva că nu a vrut asta! A vrut şi vrea în continuare!
lepădarea de Hristos prin comportamentul vieţii şi este răspuns la această temă.
dacă nu mergi la biserică şi nu faci toate faptele bune poruncite de către Hristos Dumnezeu Însuşi – atunci şi eşti împotriva Lui!
că noi cu liftul în Împărăţia cerurilor vrem să ajungem!
făcând toate faptele care spurcă sufletul şi îl face asemenea cu cel al dracilor, în acelaşi timp rugându-ne Sfinţilor, ei mijlocitori fiind să ne ajute, dar să luptăm împotriva păcatului nu vrem.
şi dacă aici Dumnezeu este Multmilostiv, înafara trupului va fi dreptatea absolută, şi n-o să avem ce spune.