Noi am mai scris despre astfel de cazuri. Slavă Domnului, că problema e pusă în discuţii nu numai pe alte site-uri, dar şi pe reţelele de socializare.

În capitala rusă pe pînza de pe scaunele din mai multe tipuri de transporturi, alături de turnurile Ostankino şi Shukhov (construcţii staliniste), sau a turnului Spasskaya de pe Kremlin şi a altor imagini familiare ale arhitecturii moscovite, sunt desenate şi biserici cu cupole şi cruci pe ele. Printre acestea se regăseşte Catedrala Sfântul Vasile din Moscova şi biserica Înălţării Domnului din Kolomensk.

Citeşte şi:  Să vină peste mine toate relele chinuri ale diavolului, numai să dobândesc pe Hristos!

Autorul tiparului de pe scaunele transportului public moscovit e renumitul studiou al lui Artiom Lebedev. După cum putem citi pe site-ul acestui studiou, beneficiarul acestei comenzi este Mosgortrans, iar designer-ul proiectului e Elizabeta Romantzova, respectiv directorul de arte care a luat deciziile importante a fost însuşi Ariom Lebedev, cetăţean al Israelului (!!!).

Este demn de remarcat că designer-ul nu a prezentat pe scaune vre-un lăcaş de cult catolic sau luteran, sau cu atît mai mult nu a îndrăznit să prezinte vre-o moschee, sinagogă sau mausoleul lui Lenin.

Să reţinem faptul că bisericile reprezentate pe tiparul pînzei reprezintă nu numai capodopere de arhitectură, ci şi obiecte sfinte, care conţin cruci, respectiv pentru un creştin ortodox e imposibil să se aşeze pe aceste scaune, căci aceasta ar însemna pîngărirea celor sfinte.

Citeşte şi:  VIDEO. Tehnologiile 5G vin cu Cancer la pachet? Despre pericolele noii tehnologii 5G!!!

Trebuie de remarcat faptul că după numeroase plîngeri din partea călătorilor, tiparul pînzei de pe scaune s-a schimbat, însă nu radical – crucile de pe cupole au fost înlocuite cu nişte bare verticale. Cu toate acestea reprezentarea bisericilor pe pînză aşa şi rămîne mai departe, iar aceste schimbări minore au afectat doar o serie mică de tipare, iar marea majoritate au rămas cu aceleaşi imagini iniţiale.

Citeşte şi:  Sfântul Lavrentie al Cernigovului despre schisma bisericească din Ucraina

Din cîte se pare această batjocură se face cu bună-ştiinţa, iar scopul e ca simbolurile creştine să fie pîngărite.

Amintim faptul că ulterior tot acelaşi studiou era cît pe ce să puie în aplicare un proiect de schimbare a capacelor de canalizare cu imaginea Sf. Gheorghe Purtător de Biruinţă.

Fraţi şi surori întru Hristos! Este necesar ca prin orice mijloace să ne asigurăm că astfel de batjocure vor înceta!