Vreau să vă povestesc o întâmplare care a avut loc recent. Pe data de 30 iulie am fost la prăznuirea Icoanei Maicii Domnului din Lavra Sviatogorsk. Dimineaţa pe la ora 7 s-a slujit un moleben cu sfinţirea apei mici.

Înainte de moleben am turnat apă proaspătă într-o butelie curată în care fusese suc. În timpul molebenului s-a sfinţit şi apa din sticla mea. A doua zi dimineaţa am vrut să beau aghiasmă.

Citeşte şi:  Cum l-a salvat pe un bărbat cruciuliţa cusută de soţia sa pe gulerul sacoului

Am deschis butelia şi … am rămas uimit – aghiasma se împuţise…! În răstimp de 24 de ore apa sfinţită a început să miroase ca un ou clocit. Am vărsat apa şi am clătit butelia, dar mirosul n-a dispărut.

Am umplut iarăşi sticla cu apă de la robinet, iar seara am vărsat apa şi am spălat butelia , totuşi, mirosul urât a persistat şi în zilele următoare. Spunându-i ce-am păţit unui monah, el m-a întrebat dacă butelia are cod de bare.

Citeşte şi:  Un loc de muncă pentru femeia care s-a închinat la icoana Maicii Domnului Vladimirskaia

Eu nu înlăturasem eticheta cu codul de bare de pe sticlă. M-am dus,

deci, în cameră, am rupt eticheta şi am clătit iar butelia. Seara am constatat că mirosul urât dispăruse, iar apa din sticlă devenise normală, fără miros şi fără gust.

Iată cum m-am convins din proprie experienţă că, codul de bare acţionează negativ asupra produselor pe care este pus. Călugării m-au sfătuit să cumpăr cât mai puţine alimente cu cod de bare din magazine. Iar dacă sunt nevoit să cumpăr, rup eticheta şi stropesc produsele cu aghiasmă.

Citeşte şi:  Minunea icoanelor neacoperite de albine dupa ce acestea au fost puse in stup

Robul lui Dumnezeu, Alexei