Într-un articol postat pe site-ul american Charisma News, pastorul Joseph Mattera a identificat mai multe potenţiale ameninţări la adresa rolului Bisericii, ca urmare a instituirii în ultimele decenii a statului secular, umanist. Prima ameninţare este înmulţirea limitărilor libertăţii religioase. Instituţii şi organizaţii vor încerca să cenzureze mesajele religioase din spaţiul public. Aceasta va conduce la interzicerea folosirii acelor pasaje biblice care condamnă anumite păcate, aşa cum se întâmplă deja în Canada. Acolo, este legal ca predicile împotriva homosexualilor să fie cenzurate. O altă ameninţare este o monitorizare mai atentă a liderilor religioşi şi mesajelor transmise de către aceştia, astfel încât ele să fie influenţate şi direcţionate spre specificul unui stat secular. Se va dori diminuarea rolului Bisericii, caracterizată de Karl Marx ca fiind acest” opium pentru mase”. În strictă legătură cu aceasta, este şi tendinţa spre o susţinere crescândă a universalismului, a căsătoriilor gay şi a „teologiei gay”. Tot mai mulţi predicatori care doresc să fie acceptaţi social se vor îndepărta de adevărul biblic şi vor predica „un fel de sincretism, învăţând chiar despre apocatastază”.

Citeşte şi:  Despre hinduism: un amalgam religios ce stă la baza religiilor neopăgâne întâlnite tot mai des în mișcările ezoterice din lume

Exceptarea Bisericii de la plata impozitelor devine tot mai greoaie. In SUA, de exemplu, fiecare parohie trebuie să completeze anual un formular de exceptare, în lipsa acestuia, fiind nevoite să reia toată procedura legală prin care să li se permită neplata impozitelor. O realitate a zilelor noastre este şi creşterea ameninţărilor teroriste, care duc adesea chiar la martirajul religios. Aceasta este consecinţa directă a unei generaţii crescute şi educate într-o „cultură a morţii”, fie că aceasta este manifestată prin jocuri violente sau milioane de avorturi. Dezastrele şi catastrofele naturale nu sunt privite de societatea seculară ca un rezultat al păcatului, ca semn al Scripturii despre vremurile din urmă, ci umaniştii consacră aşa numita „încălzire globală”. Mai mult ca oricând Biserica ar trebui să schimbe cursul istoriei prin rugăciune stăruitoare, post, protest şi neacceptare a legilor anti-creştine. Criza financiară, rata mare a şomajului, nesiguranţa zilei de mâine pot cauza adevărate „războaie de secesiune”, iar Biserica poate salva omenirea ducând mesajul Bibliei la sufletul noii generaţii, care să fie crescute cu curajul de a fi consecventă credinţelor religioase în ciuda consecinţelor politice.

Citeşte şi:  O urgie are să cuprindă Biserica şi are să fie dată oamenilor celor asemenea cu dobitoacele necuvântătoare

(a consemnat Cristina Roman; sursa: charismanews.com)