Notă: Dragi fraţi şi surori întru Hristos! Cu ceva timp în urmă relatam într-un articol (Ce urmează? În Europa a venit iarna în mijlocul verii. Producţia agricolă scade. VIDEO) că în careva state din Europa a sosit iarna în mijlocul verii. După cum vedem, în luna august iarna s-a răspîndit deja în toată lumea.
Aşadar, să vedem ce s-a întîmplat în perioada de timp 21 iulie – 6 august:
Mexic:
Arabia Saudită:
Wildfires in Siberia, heatwave in Europe and Hail ❄️ today (August 1st 2019) in Al Souda #Saudi Arabia:
pic.twitter.com/XRyQ8qBHW1— Joyce Karam (@Joyce_Karam) August 1, 2019
Colorado:
Colarado'da inanılmaz dolu yağışı
(30-07-2019) #dolu #hailstorm #colorado pic.twitter.com/ZvOW1dYhRN— FORUM ATMOSFER (@forumatmosfer) August 1, 2019
Arizona:
Hail yesterday near Kachina Village, AZ
Permission: Tracy.@WeatherBug #AZwx pic.twitter.com/jkdZCCWQu5
— Live Storm Chasers (@Livestormchaser) August 4, 2019
Minnesota:
LARGE hail impacted parts of Watertown, MN today!
Hail up to nearly 4 inches fell near Delano, MN… YIKES!Permission: J Mo@WeatherBug #MNwx pic.twitter.com/d3qiIk5ohC
— Live Storm Chasers (@Livestormchaser) August 5, 2019
Montana:
Dakota de Sud:
Utah:
This was a first for the #AZ girl… About a mile into a nature hike to Cecret lake, originally slated to be a lazy river day hence the swimsuits, we got hammered by a freak #Hailstorm in #LittleCottonwoodcanyon #Utahweather #UtAdventures #AhHailNo pic.twitter.com/k7YyMJxQp2
— Garna Mejia KSL (@GarnaMejiaKSL) August 3, 2019
Canada:
Wow check this hail out from our friend Carlton in Canada. pic.twitter.com/L5SQEjFzCZ
— Grand Solar Minimum (@GrandSolarMin) August 3, 2019
That’s some huge A$$ HAIL!! #abstorm #alberta #stettler #hailstorm #albertaweather pic.twitter.com/1jTROJqTTU
— Renegade Station (@RenegadeStation) July 31, 2019
Italia:
Marea Britanie:
Seriously bad hailstorm this afternoon in Yorkshire! Sunny to golf ball sized hail and floods in 10 mins! @BBCNews #hailstorm pic.twitter.com/Z4HjHnIVaB
— Matt Taylor (@Mattjtay) July 30, 2019
Elveția:
Armenia:
Brazilia:
După cum se poate vedea din această analiză, continentul american e acoperit totalmente – din Canada pînă în Brazilia, iar căderile cele mai imense de zăpadă sunt în Mexic.
Ce se întîmplă cu planetă încă nu se ştie, căci teoria că „s-a schimbat clima” e doar o teorie, care nu explică cauzele acestor schimbări climatice radicale.
https://twitter.com/ZonePhysics/status/1158955493282521089
Clipul de mai jos e filmat aproximativ pe 31 iulie, ce-i drept nu se cunoaşte unde exact, însă camerele de luat vederi au prins foarte bine în cadru fenomenul. Aşa o senzaţie că prin apropiere cineva a deschis uşa unui frigider industrial.
Clipul e postat foarte intent pe site-urile climatologilor care sunt puşi în dificultate spre a da explicații fenomenului.
Acest proces din cîte se pare a ajuns la straturile inferioare ale atomesferei. Evident că acest proces va continua să se răspîndească pe verticală şi în timp, gheaţa nu se va forma la o altitudine de pînă la 10km, ci la înălţimi mult mai mari. Şi atunci o astfel de ploaie nu va fi numită grindină.
Dacă un corp cade de la o înălţime de 1km, timpul de zbor va fi de aproximativ de 15 secunde. La viteza de formare a cristalelor, care se observă în clipul de mai sus, timp de 15 secunde reuşeşte să se formeze o grindină de mărimea unui bob de mazăre.
De la o înălţime de 10km, gheaţa va zbura timp de un minut şi jumătate, astfel că se va forma grindină de mărimea unei mingi de tenis. Iar dacă înălţimea va fi mai mare de 50km, atunci timpul de cădere va fi de ordinul minutelor. Însă gheaţa e mai uşoară şi aerul o va încetini semnificativ, ceea ce va mări timpul de cădere iarăşi, ceea ce va permite formarea une grindine de mărimea unei cutii sau chiar şi mai mari.