Australia nu se grăbește cu aprobarea vaccinului împotriva noului coronavirus, iar autoritățile consideră că țara nu se află într-o situație de urgență precum Marea Britanie.

În pofida creșterii presiunilor pentru accelerarea campaniei de vaccinare din Australia, premierul Scott Morrison a declarat marți că nu vrea să-și asume „riscuri inutile”, informează Agerpres.

Morrison, care la începutul pandemiei a spus că Australia va fi un „lider” în materie de vaccinare, a dat de înțeles că țările cele mai afectate de virus, cum este Marea Britanie, au fost constrânse să autorizeze în regim de urgență vaccinurile anticoronavirus.

Citeşte şi:  ONU obligată să admită că vaccinul antipolio finanțat de Bill Gates a masacrat Africa

În timp ce multe țări au început deja vaccinarea populațiilor, autoritatea australiană pentru reglementare în domeniul farmaceutic nu se va pronunța, probabil, în privința vaccinurilor mai devreme de o lună, iar primele doze nu vor fi probabil administrate mai devreme de sfârșitul lui martie, notează AFP.

„Australia nu este într-o situație de urgență ca Regatul Unit. Nu trebuie să facem rabat în privința măsurilor. Nu trebuie să ne asumăm riscuri inutile”, a declarat Morrison pe postul de radio I3AW.

Citeşte şi:  Supravegherea în masă a telefoanelor pentru combaterea epidemiei de coronavirus în Israel, Taiwan şi Singapore

Australia, în ansamblu, a reușit să controleze bine pandemia, dar recent în principalele două orașe ale țării, Sydney și Melbourne, au apărut noi focare. În prezent în Australia sunt spitalizate circa 26 de persoane depistate ca purtătoare ale noului coronavirus.

Premierul Morrison a mai explicat că actualele campanii de vaccinare în masă din alte țări vor furniza Australiei mai multe informații privind vaccinurile decât testele clinice și că, spre deosebire de cum se procedează în Marea Britanie, Australia va testa loturile de vaccinuri înainte de administrarea lor populației.