Iata ce putem citi in articolul Motorola on authentication: We’re talking tattoos and pills (Motorola-despre autentificare: discutam despre tatuaje si pastille)
CEO-ul Motorola, Dennis Woodside impreuna cu vice presedintele companiei insarcinat cu tehnologia avansata au participat la conferinta “All things digital” de saptamana aceasta, unde si-au impartasit parerea lor despre viitorul parolelor – si anume autentificarea prin tatuaje ale bratelor si partile. Regina Dugan, vice presedinte senior pentru tehnologii avansate si proiecte a relevat interesul companiei pentru un tatuaj electronic utilizat ca “parola la purtator”. Acest tatuaj electronic, ce functioneaza asemanator unui cod de bare, functioneaza impreuna cu senzori si antene capabile sa recunoasca utilizatorul smartphone-ului. Conceptul acestui tatuaj apartine MC10, o firma din Cambridge, Massachusetts. Tatuajele lor, cunoscute drept bio-stampile, au fost create pentru a monitoriza sanatatea unei persoane; Motorola vede stampilele de pe brate ca fiind utilizate in autentificare.
MC10, a carui motto este “regandim electronicele”, de la bun inceput a dorit sa ofere o alternativa la echipamentele medicale voluminoase, punandu-si intrebarea, “Daca ar fi electronicele moi si pliabile? Daca electronicele ni s-ar conforma noua, si nu noi, lor?” Acestia au inceput asadar sa regandeasca electronicele in dispozitive ce se pot indoi, intinde si arcui. Au dezvoltat tatuajul pentru brate in forma unui petic ce poate fi lipit de piele. Motorola intentioneaza sa colaboreze cu ei in dezvoltarea unei modalitati de autentificare electronica prin tatuaj.
Dugan, care anterior a fost director al DARPA (Agentia pentru proiecte de cercetare avansate in aparare), este printre liderii de opinie in materie de tehnologie care crede ca a venit timpul pentru a crea noi metode de autentificare. Aceasta a mentionat ca autentificarea era iritanta. “Dupa 40 de ani de progrese in IT, noi continuam sa ne autentificam in aceeasi maniera folosita in urma cu multi ani”.
O alta idee care a captat interesul Motorola face parte din categoria tehnologiei cu senzori ce poate fi ingerata(inghitita): o pastila creata de Proteus Digital Health (din Redwood City, California). Acestia au reusit sa inventeze o pastila implantata cu senzori, care, dupa inghitire este activata de acidul din stomac – iar Motorola este interesata de pastila respectiva ca mijloc de autentificare. Teoretic, pastila creeaza un semnal de 18 biti in corp – iar intreg corpul devine un token de autentificare. Un utilizator se poate autentifica doar prin atingerea telefonului, computerului sau masinii.
Sursa: Saccsiv’s Weblog
nu stiti, este vre-un pericol acum la donat singe? nu iti introduc ceva in singe etc?