Doamna Apărătoare – Maica Domnului în armură (cu coif, cu scut şi cu cămaşă de zale) – ocrotitoarea creştinilor în vremurile noastre

Biruitoarea Nebiruită a Rusiei-Maica Domnului în armură-ocrotitoarea creştinilor în vremurile noastre
Conform mărturisirii maicii V., o asemenea întâmplare a avut loc şi în Volgograd. Acolo, la fotografierea icoanei Născătoarei de Dumnezeu Odighitria, a reieşit o icoană ce s-a împărţit în două, pe o parte era reprezentarea icoanei fotografiate, iar pe altă parte era chipul icoanei unde Născătoarea de Dumnezeu la fel era în cămaşă de zale şi cu coif, iar Pruncul era îmbrăcat în tunică roşie. Când s-a încercat separarea icoanei Născătoarei de Dumnezeu în armură de icoana Născătoarei de Dumnezeu Odighitria, chipurile Maicii Domnului iar apăreau împerună pe aceeaşi icoană. Din cauza asta icoana de la Volgograd conţine două reprezentări: a Născătoarei de Dumnezeu Odighitria şi a Născătoarei de Dumnezeu în armură.
Un pelerin a văzut la Lavra Poceaevului un asemenea chip al Născătoarei de Dumnezeu, doar că la coiful Maicii Domnului era adăugat un scut de apărare pentru ochi de loviturile săbiilor.
Alt caz asemănător a avut loc şi la Kiev.
În afară de aceasta, se ştie că în Mănăstirea de maici a Intrării în Biserică din Verhnetecensk a eparhiei Kurgani, Prea Sfânta Născătoare de Dumnezeu a apărut în vedenie, în somn, în acelaşi timp la două schivnice. În această mănăstire se cinstea în chip deosebit icoana Maicii Domnului Censtohovskaia sau Biruinţa Nebiruită, a fost alcătuit chiar un acatist special şi se citeau permanent rugăciuni pentru salvarea Rusiei. Prea Sfânta Născătoare de Dumnezeu a ieşit din icoana Censtohovskaia şi parcă a început să se îmbrace cu coiful şi cu cămaşa de zale, iar în mână ţinea crucea, şi a dat poruncă să se picteze o icoană aşa cum a apărut Ea şi să fie numită această icoană: Născătoarea de Dumnezeu-a Rusiei. În această mănăstire a fost pictată prima icoană, s-a scris troparul, condacul şi acatistul ei. Pe urmă icoana Maicii Domnului a fost numită: ’’Să stai pentru Hristos până la crucea mucenicească’’. Demn de remarcat este faptul că icoana Născătoarei de Dumnezeu Censtohovskaia a fost transmisă Împărătesei Elena când ea a descoperit Făcătoatea de Viaţă Crucea Domnului, aşa că icoana se prăznuieşte în aceeaşi zi cu acest eveniment, conform calendarului bisericesc, la 19 martie.
În preajma Primului Război mondial şi a revoluţiei, la Expoziţia internaţională de la Paris Rusia a prezentat o sculptură din fontă, turnată, numită ’’Rusia’’. Aceasta reprezenta o femeie cu coif, cu cămaşă de zale, cu cruce cu opt colţuri, în chip proorocesc, ţinând în mâna dreaptă sabia, iar în mâna stângă cu un scut îngrădea emblemele puterii regale: coroana, cununa şi sceptrul puse separat pe o coloană. Astăzi această reprezentare sculpturală poate fi văzută în sala Ekaterinsk din Cremlin în Duma de Stat, precum şi în unele muzeie, pe emblmele blazoanelor publicaţiilor patriotice. Această icoană a devenit arhetipul conştiinţei naţionale religioase (ruse).
Astăzi, în unele subdiviziuni militare pe steaguri sunt reprezentate icoanele Născătoarei de Dumnezeu a Rusiei. Mulţi militari poartă la ei copii ale icoanelor Maicii Domnului a Rusiei ca pe nişte relicve sfinte. Majoritatea oamenilor care s-au adresat în rugăciune la Maica Domnului înaintea acestei icoane, au primit un har deosebit de înţelepţire în situaţii complicate şi de ocrotire de pericole.
Robii lui Dumnezeu Igor şi Olga Drojdin
Traducere pentru Aparatorul de pe 3 rm. info
Slăvită să fi Împărăteasă a Cerului și a Pământului, și a toată suflarea ! Amin !
Media: https://l.facebook.com/l.php?u=https%3A%2F%2Fmedia1.tenor.co%2Fm%2F8hlMF0hgLiYAAAAC%2Fpink-rose.gif%3Ft%3DAAYnWtovypsFCCQB1Qa-3Q%26c%3DVjFfZmFjZWJvb2s&h=AT3HhBt3yTkKdt0MPnSokL_FukitiPxLe9enH5HPhSn79LHSxjoI_RCr1HLj7msDK-iE7cMMWz7CFmYp51e0CbStv6F1zbkkQkPK_Sma78UNPfV4hhphcxV5eAjHWfa6dmnFvL81AnplVKun&s=1
Doamne ajută tuturor! Amin! Amin!
Preasfîntă Născătoare de Dumnezeu miluieşti-ne pe noi păcătoşii! Amin!
Doamna Apărătoare – Maica Domnului în armură (cu coif, cu scut şi cu cămaşă de zale) – ocrotitoarea creştinilor în vremurile noastre 👉 https://c.aparatorul.md/zjk3i
Amin
Bolșevic ortodox, nu am mai văzut.
Nu cred că Maica Domnului vrea război!!
Maica Domnului apăra ne de tot răul din lume amin
Amin 🙏🙏🙏
Doamne ajută, Amin!
Doamne ajută amin slăvit să fie numele lui Iisus Hristos fiul lui Dumnezeu 🙏
Doamne ajuta ne pe tota lumea și pe noi amin
Doamne ajuta!
Doamne ajuta!
acum ati luato cu Rusia . vati impartit in doua gasti unii cu capitalistii iudeo crestini ….alltii cu comunistii atei ..adica cu fundul in doua barci ca intodeauna
Doamne ajuta!
Doamne ajuta Amin 🙏 ♥
Preasfântă Născătoare de Dumnezeu miluieste-ne pe noi
Vă anunţ că această icoană (copia ei pictată) se află la Biserica „Fericita Maică Matrona” din Chişinău, de la Sculeni (biserica de lemn care a ars).
Imi place f.mult acesta icoana,as vrea s-o recomand prietenilor mei de pe Facebook,impreuna cu toate detaliile despre icoana”Voievoda” sau „Biruitoare nebiruita”/multumesc anticipat.Sper sa adaugati si Facebookul.