pateuCu toții dorim să avem un stil de viață sănătos, alături de o alimentație sănătoasă. Însă nu toate produsele alimentare din comerț sunt recomandate în acest caz.

De exemplu, conservele de pateu de ficat au un conținut mic de ficat, pe etichetele produselor fiind indicat un procent de 15-25% ficat de porc într-o conservă de pate de ficat, scrie Realitatea.net.

Citeşte şi:  Alăptatul este benefic atât pentru copil cât şi pentru mamă

Urmează slănină, șorici, făină albă de grâu, proteină vegetală din soia, amidon din porumb, apă, sare iodată(după gust, pentru că nu scrie nicăieri ce procent de sare a fost folosit în cei 85% rămași după ingredientul principal), zahăr, carmin (colorant), gluten (agent alergen) și nitrit de sodiu, pe post de agent conservant. Despre nitritul de sodiu (E 250) și potențialul său cancerigen s-a discutat mult în ultima vreme, deci putem considera că este bine să fie evitat.

Citeşte şi:  Adevărul despre СHIMIOTERAPIE: Doar circa 2% din pacienţi rămân în viaţă după 5 ani

Există și unele conserve ce conțin puțin ficat, E-uri pentru colorare din belșug, potențator de gust și chiar mai multe tipuri de substanțe cnservante deodată.

Iată o listă de substanțe prezente pe etichetele pateurilor de ficat din comerț: polifosfați, condimente, extract de condimente, muștar, sirop de glucoză, emulgatori- esterii glicerolici ai acidului citric, lactilat de sodiu, agenți de îngroșare: gumă guar, gumă xantan, antioxidant- acid citric, ascorbat de sodiu, potențiator de aromă: monoglutamat de sodiu, vitamine, agent de gelifiere- caragenan, agent de reglare a acidității: acid malic.                

Citeşte şi:  Consumul de muraturi este esential pentru o viata sanatoasa