Carne injectată cu saramură și coloranți, vinuri și sucuri de fructe îndoite cu apă și pline de chimicale, miere făcută din zahăr și sirop de porumb. Sunt doar câteva dintre alimentele cel mai des falsificate care ajung în cantități mari în magazinele din Europa și din România. Goana după profit îi determină pe tot mai multi producatori de alimente să pună în pericol siguranța consumatorilor, arată statisticile europene.

Citeşte şi:  Datoriile, aruncate în cârca strănepoţilor. Statele şi corporaţiile se împrumută şi pe 100 de ani

Tonul este unul dintre peștii preferați ai românilor. Puțină lume știe însă că în magazine se vinde și carne veche care a fost injectata cu substante chimice doar ca sa para proaspata. Anual, frauda depaseste 200 de milioane de euro la nivelul Uniunii Europene, arată un raport.

Lista produselor falsificate este însă mult mai lungă. În magazine ajung carnuri, vinuri, sucuri, miere, lapte și ulei de măsline care pun în pericol sănătatea, arată un raport al uneia dintre cele mai prestigioase companii de audit în industria alimentară.

Citeşte şi:  10 mituri despre încălzirea globală demontate într-un minut

Specialiștii vă recomandă să fiți atenți ce alimente cumpărați. Un preț prea mic nu poate garanta întodeauna un produs de calitate.

Autoritățile europene au descoperit 178 de cazuri de fraudă în care au fost implicați producătorii din industria alimentară, numai anul trecut. Fenomenul are însă o amploare mult mai mare, estimează specialiștii în siguranța alimentară.

Citeşte şi:  Un Minister al Adevărului schimbă Istoria după interese și ideologie, iar cine nu se conformează este strivit

Sursa: https://stiri.tvr.ro/mii-de-tone-alimente-contrafacute-sunt-vandute-in-toata-europa–printre-cele-mai-falsificate-sunt-tonul–mierea–uleiul-de-masline_831392.html