supa_de_liliacÎn vacanţă, mâncarea poate fi un obiectiv turistic în sine. Oamenii caută combinaţiile alimentare specifice locurilor pe care le vizitează, însă unele mâncăruri se dovedesc a fi prea ciudate chiar şi pentru cei mai îndrăzneţi turişti, scrie evz.ro.

Printre ele se numără supa de liliac, păianjeni prăjiţi şi marmotă gătită cu pietre încinse.

Supa de liliac- Palau

Citeşte şi:  UE revizuiește interdicția pesticidelor care omoară albinele

Supa de liliac este o specialitate locală în Palau, o insulă mică din Micronesia. Considerat o delicatesă, acest fel de mâncare conţine liliacul întreg cu tot cu blană şi aripi.

Hakarl, Islanda

Acest fel de mâncare conţine carne de rechin lăsată la macerat timp de cinci luni. Mirosul puternic şi islanda_ciudat

consistenţa ciudată îi sperie pe mulţi gurmanzi. Anthony Bourdain, unul dintre cei mai cunoscuţi critici de mâncare, a catalogat hakarl-ul drept “cel mai îngrozitor lucru pe care l-a gustat vreodată”.

Citeşte şi:  Grijile lumești ‒ o pânză de păianjen aruncată de diavol

paianjenPăianjen prăjit, Cambodgia

Tarantulele sunt condimentate şi prăjite bine înainte de a fi servite întregi. Vânzătorii ambulanţi le vând chiar pe stradă şi sunt foarte apreciate de localnici.

Casu Marzu, Italia

Casu Marzu este, de fapt, brânză Pecorino ajunsă la o stare avansată de degradare. Sunt introduse larve branza

pentru a obține un gust fin, însă acest tip de brânză este ilegal în multe ţări.

Citeşte şi:  Nu e nevoie sa mai citesti Apocalipsa. O citesti direct la stiri!

Prăjitură cu sânge de porc, Taiwan

prajitura_porcPrăjitura ce conţine orez şi sânge de porc este vândută în pieţe pe un băţ de lemn şi se mânâncă precum o îngheţată.