O echipă de cercetători de la Universitatea Wits din Johannesburg, Africa de Sud, au făcut un progres major în domeniul ingineriei biomedicale.

Neural Nanotechnology

Potrivit unui comunicat publicat de cei de la Medical Express, pentru prima dată, s-a găsit o modalitate de a conecta creierul uman la internet în timp real. Proiectul numit „Brainternet” transformă, în esență, creierul „… într-un nod virtual al Internetului de pe World Wide Web”.

Citeşte şi:  Într-un viitor apropiat, roboții vor înlocui forța de muncă, iar mașinile vor genera 20% din conținutul de business

Proiectul funcționează prin recepționarea semnalelor EEG ale undelor cerebrale colectate de un dispozitiv conectat la capul utilizatorului. Semnalele sunt apoi transmise către un calculator obișnuit care tratează datele într-o interfață de programare a aplicațiilor și afișează datele pe un site web unde oricine poate vedea activitatea.

Adam Pantanowitz, lector la Școala de Inginerie Electrică și Informatică Wits și supervizorul proiectului, a declarat: „Brainternet reprezintă o nouă frontieră în cadrul sistemelor de interfață creier-calculator. Acesta încearcă să simplifice înțelegerea propriului creier dar și a creierului altora. Brainternet face acest lucru prin monitorizarea continuă a activității creierului.

Citeşte şi:  Cum poate social media sa duca la depresie si anxietate – studiu

Bineînțeles, programul poate fi îmbunătățit în continuare pentru a clasifica înregistrările printr-o aplicație inteligentă de telefon care va furniza date pentru un algoritm de învățare. În viitor, ar putea fi transferate informații în ambele direcții, intrări și ieșiri către creier „.

Datele colectate de la acest proiect ar putea duce la o mai bună înțelegere a modului în care funcționează mintea noastră și la modul în care putem profita de aceste cunoștințe pentru a mări puterea și capacitatea creierului nostru.

Citeşte şi:  Cu paşi rapizi spre lagărul electronic: De la 1 iulie, în Grecia se poate intra DOAR dacă ai COD unic de BARE

Sursa: https://futurism.com/

traducere și adaptare: Radu Ungureanu