Notă: Rugăm să citiţi mai jos şi poziţia ortodoxiei faţă de homosexuali, şi de ce creştinii văd în aceştia un pericol la adresa familiei şi a societăţii.
- Ce spune Dumnezeu în Biblie despre homosexualitate?
- Homosexualii militează pentru educația sexuală în școli și vor ca educația copiilor să fie în mâinile lor
- De ce Biserica Ortodoxă se opune atât de categoric și de ferm homosexualității?
- La ce se ajunge? Condamnat la 16 ani de închisoare pentru că nu e de acord cu homosexualii!
- Demontarea miturilor homosexualității: Cel mai mare studiu recent arată că nu există o „genă gay”
- Un funcţionar public român despre aşa-numita săptămînă PRIDE a homosexualilor: „Nu cumva chiar ideea de TOLERANŢĂ a devenit astăzi INTOLERANTĂ?”
- Ultima redută care le-a mai rămas homosexualilor de cucerit pe lumea aceasta sunt copiii
- Tirania în acțiune: Suntem obligați să declarăm că pentru noi homosexualitatea este un lucru bun
Potrivit Infotag, Centrul de Informare GENDERDOC-M, care promovează în mod activ drepturile lesbienelor, homosexualilor, bisexualilor şi transgenderilor din Republica Moldova, a anunţat acest lucru pe site-ul său web.
Potrivit programului elaborat, deschiderea evenimentului va începe cu ridicarea drapelului curcubeu Moldova Pride pe catargul din curtea biroului Centrului. Ceremonia va avea loc offline în prezenţa unui număr limitat de persoane (doar angajaţi şi membri ai consiliului de administraţie al organizaţiei), transmisie live pe reţelele de socializare.
Anul acesta, onoarea de a ridica steagul a fost acordată noului preşedinte al organizaţiei, Elena Sajin, care a fost aleasă de Adunarea Generală a membrilor organizaţiei, şi tânără activistă gay Marina. În ziua ceremoniei de deschidere a Pride Moldova, vor apărea pe reţelele de socializare mesaje video ale ambasadorilor şi ale reprezentanţilor ambasadelor prietenoase LGBT +.
Pe 16 iunie va avea loc ceremonia de oferire a antipremiilor “Strachina de jmalţ”, “care vor fi înmânate personalităţilor publice şi liderilor de opinie care şi-au exprimat în mod repetat şi activ dezacordul cu drepturile egale ale persoanelor LGBT+ în Republica Moldova.”
Participanţii la festival vor participa, de asemenea, la o conferinţă de două zile pentru a discuta problemele de sănătate mintală cu care se confruntă minorităţile sexuale în viaţa lor de zi cu zi, în special în timpul pandemiei COVID-19.
Festivalul se va încheia duminică după-amiază cu un marş de solidaritate “Sunt OK”. Anul acesta va avea loc online, la fel ca anul trecut.