Este important să ne protejăm copiii de influența periculoasă a tendințelor mondiale.
Un alt „Club extraşcolar al Satanei” a fost deschis recent la o școală din Pennsylvania, în SUA. Activiștii săi pretind că îi ajută pe copii să își dezvolte gândirea critică.
În ultimele câteva luni, așa-numitele „Cluburi satanice extraşcolare” au fost înființate în diferite școli din SUA. În total, sunt cunoscute cel puțin cinci astfel de unități. Toate acestea se poziționează ca organizații înființate pentru a susține dreptul la libertatea religioasă și pentru a promova metodologia științifică în educație. Liderii „cluburilor” susțin că apar în școli doar după ce li se cere acest lucru de către părinți care nu doresc ca odraslele lor să participe la organizații de natură creștină.

“Clubul satanist extraşcolar”: Un club pentru copii ce duce spre iad
În mod remarcabil, aceste cluburi neagă legăturile lor cu magia neagră și satanismul.
Cu toate acestea, majoritatea părinților, și nu numai creștinii, consideră că existența unor astfel de cluburi în școli este inacceptabilă și chiar periculoasă pentru copii. Să fie chiar așa de fapt? Ce se află în spatele creșterii rapide a popularității satanismului în lume? Există ceva ce putem face noi, creștinii, pentru a o contracara?
Prin ce e periculos satanismul?
America, fie că ne place sau nu, este o țară profund religioasă. Încă și astăzi, guvernul american își începe ziua cu o rugăciune, iar ședințele Congresului sunt deschise de un preot. Mulți americani nu se consideră doar creștini, ci cred că „trăiesc” literalmente conform Bibliei. Prin urmare, nu este surprinzător faptul că ei cred că satanismul nu trebuie să îşi găsească locul nu numai în școli, ci și în societatea americană în general. Nu se poate să nu fim de acord cu această afirmație.
În primul rând, satanismul este în mod deliberat și intenționat în contradicție cu valorile creștine fundamentale. Satanismul este antagonistul creștinismului. Adepții acestei învățături religioase îndeamnă la venerarea „dușmanului rasei umane”, îl cinstesc ca fiind „primul revoluționar” și „luptătorul pentru libertate”. Este suficient să deschidem Scripturile pentru a înțelege atitudinea creștinilor și a creștinismului față de demoni și de rău.
În al doilea rând, existența unor „cluburi satanice” în școli este cu siguranță periculoasă pentru copii. Ideile de satanism și magie neagră, care sunt dăunătoare pentru sănătatea lor spirituală și emoțională, nu sunt doar fascinante pentru copii, ci devin din ce în ce mai populare în societatea de astăzi. În acest sens, ei sunt ajutați în mare măsură de cinematografie (de exemplu, serialul TV super popular „Wednesday” este literalmente plin de aceste idei), de literatură și de cultura populară. În plus, destul de des, aceste „cluburi satanice extraşcolare” implică copiii în practici periculoase, cum ar fi automutilarea și sacrificiul. Exemplele sunt foarte multe.
În al treilea rând, „cluburile satanice” de la școală vor avea un impact negativ asupra unor concepte precum moralitatea și ordinea. Fiți de acord că noțiunea distorsionată de moralitate a sataniștilor va intra cu siguranță în conflict cu principiile etice pe care este construită societatea noastră. Nu este greu de ghicit care sunt rezultatele „eticii” satanice: curvie, sinucidere și crimă.
S-ar părea că toate argumentele de mai sus împotriva autorizării sataniștilor în școli sunt atât de evidente încât nu are rost să le mai discutăm. Dar sataniștii îşi au argumentele lor.
Ei susțin că „cluburile satanice extraşcolare” sunt necesare pentru a oferi un forum pentru cei care nu au convingeri creștine și sunt, de asemenea, necesare pentru a încuraja toleranța religioasă.
Dar, cumva, susținătorii anticreștini nu reușesc să observe că toate discuțiile despre „toleranță religioasă” le fac doar în contextul… creștinismului. Cu alte cuvinte, niciunul dintre iubitorii „libertății de religie” nu a încercat spre exemplu să vină la o școală islamică cu propunerea de a deschide acolo un „club shaitanic extraşcolar”. Deși… s-ar putea să fi fost careva, dar nu vom ști niciodată. Pentru că este foarte probabil să se fi întâlnit cu „shaitanul” înainte de a părăsi incinta școlii islamice.
Asta înseamnă că tocmai creștinii sunt cei mai toleranți față de ceea ce se întâmplă în lumea de azi. Toleranți pentru că Dumnezeu a dat porunca de a ne iubi dușmanii. Asta înseamnă că „toleranța” creștinilor provoacă dezvoltarea ideilor satanice în lume? Nu. Motivele pentru popularitatea anticreștinismului sunt altele.
Motivele pentru creșterea popularității satanismului în lume
Există mai mulți factori care au influențat creșterea satanismului în lume în ultimii ani.
În primul rând, mașina de propagandă funcționează acum la turație maximă, având ca scop respingerea valorilor creștine tradiționale. De ce? Pentru că, așa cum bine a spus teologul și istoricul Dmitri Pospelovsky, „creștinismul se va opune întotdeauna oricărei forme de totalitarism”. Creștinismul se bazează pe libertate. Iar dacă astăzi libertatea este un lucru relativ, atunci creștinismul devine periculos.
Este clar că subminarea principiilor creștine fundamentale, pe care se bazează societatea noastră, nu numai că îi va determina pe oameni să caute alte principii, dar îi va forța să caute cu ce și cum pot umple golul spiritual care rezultă din pierderea viziunii creștine asupra lumii. De aici și tentația satanismului și a altor pseudo-religii.
Un rol considerabil îl joacă în acest sens internetul, care nu numai că oferă informații „necesare” despre satanism, dar face posibilă comunicarea cu persoane care gândesc la fel.
În al doilea rând, un alt factor care influențează creșterea popularității satanismului este accentul pus pe individualism și pe noțiunea perversă de libertate „personală” în societatea modernă. Astăzi, libertatea este înțeleasă exclusiv ca fiind „orice vreau, orice fac”. Este clar că o astfel de percepție de sine nu se poate împăca cu creștinismul, pentru care libertatea înseamnă să iubești și să fii iubit, înseamnă să te eliberezi de păcat și de dependențe.
Mai mult, cultura populară modernă, cum ar fi muzica, filmele și emisiunile de televiziune, nu numai că promovează ideile satanice, dar subliniază în toate modurile posibile „normalitatea” satanismului și a practicilor oculte. Ceea ce, de altfel, nu este surprinzător, deoarece, în opinia mea, este direct legat de normalizarea homosexualității, a pedofiliei și acum și a zoofiliei.
Cu alte cuvinte, popularitatea satanismului este rezultatul unei lupte împotriva creștinismului și a valorilor creștine. Dar există vreo modalitate de a ne opune?
Cum ne putem opune satanismului?
Da, nu numai că putem, dar trebuie să o facem. Creștinii sunt chemați să propovăduiască Vestea Bună, adică să predice Evanghelia. Sarcina noastră este de a reduce cantitatea de rău din lume, începând cu noi înșine. Fiecare dintre noi este un soldat al lui Hristos, care, în cuvintele apostolului, trebuie să „se împotrivească răului” prin asceză personală și evlavie.
Un al doilea mod, dar nu mai puțin eficient, de a lupta împotriva influenței tot mai mari a „dușmanului rasei umane” în lume este prin educație. Creștinii nu trebuie doar să-și învețe copiii, ci au și responsabilitatea de a răspândi lumina Evangheliei în societate. Misiunea lor este de a fi martori ai lui Hristos în viața oamenilor și a lumii. Bineînțeles, în termeni tehnici, educația creștină ar trebui să includă informații despre istoria și credințele satanismului, precum și despre consecințele negative la care aderarea la aceste practici magice și oculte poate duce.
Cel mai important aspect în a se opune răspândirii satanismului este rugăciunea. Creștinii ar trebui să se roage pentru cei care sunt adepți ai ideilor satanismului. Dacă este vorba, Doamne ferește, de rudele voastre – atunci, pe lângă rugăciune, vă puteți impune și un post.
Interacțiunea creștinilor cu cultura ar trebui să fie, de asemenea, un factor important. Nu ar trebui să fugim de societate, nu ar trebui să credem că nu există loc pentru Evanghelie în ea. Dimpotrivă, ar trebui să încercăm să avem o influență pozitivă asupra tuturor proceselor sociale și culturale, promovând prin exemplul personal valori precum dragostea, compasiunea și atitudinea de sacrificiu față de ceilalți oameni. Dacă viețile noastre devin o dovadă vizibilă și eficientă a puterii lui Hristos și a creștinismului, putem, cu ajutorul lui Dumnezeu, să schimbăm lumea în bine.
În cele din urmă, noi, creștinii, trebuie să ne amintim mereu că „lupta noastră nu este împotriva sângelui și a cărnii, ci împotriva duhurilor răului de sub ceruri”. Prin urmare, problema de a ne opune forțelor răului din lume trebuie abordată cu umilință și har.
În orice caz, este necesar să ne opunem satanismului. Fără această opoziție, societatea noastră va pieri. Dar, în același timp, în această luptă nu ne putem baza decât pe Dumnezeu. El este singurul care poate distruge toate mașinațiunile diavolului în lume.
Autor: Nazar Golovko, Uniunea Jurnaliştilor Ortodocşi
Idei satanice există de când lumea, satana nu a așteptat știința ca să-și facă treaba !
Doamne fereste copii de asa ceva! Te rugam Doamne fii cu noi cu toti!