În timp ce mulți își feresc copiii de înmormântări sau de imagini cu oameni răniți, ori bolnavi, care i-ar „afecta emoțional” pe cei mici (vă amintiți formularea asta și de la buletinele de știri: „Atenție, urmează imagini care vă pot afecta emoțional”?  ), aceiași părinți își imping, la propriu, copiii, în a se costuma în morți, răniți, vrăjitoare, fantome, zombie, tot felul de personaje din lumea horror.

E chiar atat de greu de înțeles paradoxul? Îți protejezi copilul de fel și fel de chestii care „îl pot afecta emoțional”, dar îl îmbraci într-un cadavru cu securea-nfiptă-n cap, doar de dragul… „distracției”!?

Citeşte şi:  Halloween-ul o sarbatoare de care nu este nevoie

Scuza lor, ca și motivația unor psihologi (de carton, normal – au și ei vina lor pentru lumea „nebună” în care trăim) este că în felul ăsta copiii depășesc barierele convenționalului, tradiționalului, de Halloween au șansa să facă sau să se costumeze în ceva ce, altfel, ar fi demn de condamnat, de arătat cu degetul… Și ni se pare ceva nu doar normal, ci de lăudat!?

Citeşte şi:  Oficialii UE, OECD și Băncii Mondiale au decis să nu mai accepte minciunile FMI

Ce dacă îi obișnuim cu urâtul? Ce dacă le inducem ideea că NU E GREȘIT să fii / să te porți INVERS decât o impune buna cuviință și normalul/moralul demonstrat într-o societate, în experiența ei dată de niște mii de ani de existență?

Ce poate fi, așadar, greșit, să riști să-i dai copilului totul peste cap, să afle că MERGE ȘI INVERS?!… 😟 Ce e grav în a-ți pierde reperele, sau a crede că le găsești (doar) în tine? „Nimic”, desigur… După care te miri că nu mai știi ce e fericirea, că trăiești în minciună…

Citeşte şi:  Уникальный православный фильм "Утерянная добродетель" (Видео)

„Nu există pierdere mai mare pe lumea aceasta decât această pierdere pe care nici nu o realizezi. Să nu simți că-ți lipsește Dumnezeu.”

Autor: profilul de socializare al lui Florin Bucur