Lumea în anul 1950 arăta foarte diferit faţă de cum arată acum. Europa era casa a 22% din numărul de 2,5 miliarde de oameni din lume. Germania, Marea Britanie, Italia şi Franţa se numărau printre cele 12 cele mai populate ţări.
–Însă creşterea economică puternică din Asia, împreună cu ratele mari de fertilitate din Africa, au contribuit la o schimbare regională mare a populaţiei la nivel mondial.
Recentele cercetări, în ceea ce priveşte populaţia lumii, făcute de ONU se aşteaptă ca numărul poulaţiei din lume să crească de la 7,2 miliarde de oameni de astăzi, până la 9,6 miliarde în anul 2050. Acest lucru este de 300 de ori mai mult decât cel estimat anterior şi reflectă creşterea fertilităţii în ţările sub-sahariene, precum Nigeria şi Etiopia, şi în alte ţări populate.
Mai mult de jumătate din populaţia anului 2050 vor fi africani. India va umfla numărul populaţiei cu 1,6 miliarde de oameni, ceea ce înseamnă că este pe cale de a depăşi China, în anul 2028.
Populaţia Chinei va atinge punctul culminant în anul 2030, iar India este de aşteptat să facă acelaşi lucru în anul 2063. Până în anul 2100, ONU estimează că populaţia va ajunge la 10,9 miliarde de oameni şi încă să fie în creştere.
Vârsta medie va creşte la 41 de ani, faţă de 29 de ani cum este astăzi şi aproximativ 28% din lume (aproape 3 miliarde de oameni) va avea vârsta de peste 60 de ani.
Traducere: Ecaterina Pop / financiarul.ro