La 14 noiembrie, Curtea Supremă de justiţie a Rusiei a extins lista temeiurilor în baza cărora instanţele de judecată pot priva de drepturi părinteşti anumite.

În special, instanţele de judecată au fost încurajate să priveze de drepturile părinteşti, familiile ale căror copii sunt implicaţi în activităţi sectare, sau organizaţii extremiste sau teroriste, precum şi orice altă organizaţie în privinţa careea există în vigoare o hotărîre de judecată privind lichidarea sau interzicerea activităţilor sale.

Citeşte şi:  România. Fete recrutate pentru a fi duse gratuit într-o tabără de ideologie de gen

Potrivit statisticilor comandate, majoritatea ruşilor (79%) au aprobat decizia Curţii Supreme a Federaţie Ruse. De asemenea, în conformitate cu datele sondajului, s-au exprimat pozitiv în acest sens şi reprezentanţi ai Bisericii Ortodoxe, şi a altor religii, precum şi ateiştii sau agnosticii.

Doar 16% din numărul total de respondenţi au fost contra adoptării unei astfel de legi. Argumentele lor principale au fost: „părinţii ştiu mai bine ce nevoi are copilul” (9%), „e mai bine pentru copii să fie cu părinţii lor” (8%), „fiecare caz trebuie tratat în mod individual” (7%).

Citeşte şi:  Români din Italia, vi se pregăteşte ceva! Din 2016, microcipuri subcutanate obligatorii

Din păcate, ştiind despre practica de a marginaliza pe ortodocşii care se opun construirii lagărului electronic, sau care sunt contra impunerii unor standarde occidentale în educaţie (deşi astfel de tendinţe periculoase sunt denunţate la moment şi de preoţi, şi de politicieni cu mintea trează), o astfel de decizie devine una foarte deranjantă.