Au venit odată bătrâni la avva Antonie de la Sketis, şi avva Iosif cu ei. Şi vrând bătrânul Antonie să-i încerce, le puse înainte cuvânt din Scriptură şi începu, de la cel mai mic, să-i întrebe ce voia să spună cuvântul. Şi fiecare răspundea după puterile sale; dar el le răspundea: n-ai ghicit.
Şi la urmă îi spuse avvei Iosif: tu ce spui că înseamnă acest cuvânt? – Nu ştiu. Şi le zise avva Antonie: cu adevărat avva Iosif a găsit calea, căci a spus „nu ştiu“.
Patericul egiptean
Amin!
Doamne ajuta!
Doamne ajutal si pe Dumitru dai sanatate si putere si lti multumim Amin Amin Amin
Doamne. Ajuta
Doamne. Ajuta
Amin
💯%💩!
Lăudat să fie numele Domnului nostru Iisus Hristos fiul lui Dumnezeu și Mântuitorul nostru, Amin 🙏😇
Doamne ajută Amin.
Doamne ajuta amin
Doamne ajută Amin 🙏🙏🙏
AMIN
AMIN
AMIN
AMIN
AMIN
AMIN
Amin
Amin
Doamne.ajută.amin
Doamne Ajuta !
Doamne ajuta
Vezi, că conform Sfântului Teofilact al Bulgariei,care a tâlcuit cele patru Sfinte Evanghelii, sunt 4 sensuri/moduri de tâlcuire, înțelegere a Sfintei Scripturi (nu două).
După înţelepciunea omenească Sfânta Scriptură nu poate fi tălmăcită exact, ci doar eronată.
Numai când Duhul Sfânt binevoieşte, prin Puterea Sa – atunci omul poate să tălmăcească Adevărul.
La fel e şi cu – înţelegerea, fiindcă cele 80 de cărţi aprobate de către Sfântul Sobor Ecumenic – care se numeşte Biblia Ortodoxă, are 2 sensuri, unul metaforic, altul corect literar şi direct ca sens.
Respectiv 666 din buletin de identitate şi de pe toate restul actelor este înţeles greşit.
Este un sofism cu care şi Îngerii Sfinţi au căzut prefăcându-se în diavoli, fiindcă nu aveau deplinătatea harului, ci doar o parte, a făcut voia lor, şi s-au coborât pe pământ şi s-au împreunat cu femeile (200 la număr au fost, rezultatul a fost uriaşii care au trăit câte 120 de ani şi nu aveau suflet veşnic), alte cete au făcut alt-ceva ..şi iată că aşa şi a fost căderea îngerilor.
La fel e şi cu omul care păcătuieşte şi nu vrea să se îndrepteze, cu toate că rămâne om – dar Dumnezeu ne va judeca după fapte (inclusiv şi gânduri, cugete).