Într-unul din episoadele serialului tv „Black Mirror”, se povesteşte o istorie despre o tînără care suferea în urma decesului unui tînăr, în locul căruia mai apoi şi-a comandat o „clonă”, pe baza tehnologiilor legate de inteligenţa artificială.

Astfel acest serial devine unul profetic, iar ceva similar se întîmplă la moment chiar în Japonia, unde roboţii imită glasurile si comportamentul celor care au decedat. Acestor roboti li se confecţionează chiar şi măşti ca să semene cu cei decedaţi.

Citeşte şi:  Un miliard de bebeluşi sunt omorâţi la fiecare câţiva ani. Mai mult decât au făcut ciuma, războaiele mondiale, maladiile groaznice, dictaturile, SIDA şi cancerul la un loc

Trebuie de remarcat faptul că utilizatorii se pot folosi de astfel de servicii doar în decursul a 49 zile. O astfel de perioadă reprezintă perioada de doliu după înmormîntarea unei rude. Prin această invenţie, dezvoltatorii spun că oamenii vor trece mai uşor peste această perioadă grea.

Pentru a beneficia de acest servici ar trebui din timp să vă adresaţi specialiştilor, pentru a clarifica detalii de caracter, pentru a înregistra vocea şi gesturi, şi pentru a scana faţa pentru a o printa la un printer 3D. Pe baza acestor date, se crează o programă care se înscrie unui robot.

Citeşte şi:  Ford obține un brevet pentru o tehnologie care permite ca mașina ta să te blocheze dacă nu-ți plătești ratele

Responsabil de acest proiect este Etsuko Itihara şi compania sa Digital Shaman. Acesta afirmă că a creat invenţia dată după moartea bunicii sale.