Notă: Ce nevoie are un ortodox să audă aberațiile și blasfemiile islamice într-un dialog oficial? Singura explicație ar fi acceptarea ecumenismului inter-religios în cadrul căruia nu este vorba doar de cunoaștere reciprocă inofensivă, ci de o „cunoaștere” inter-religioasă în virtutea constituirii unei legături ce va duce cândva la noua era a lui antihrist și la religia lui unică.

Dialog inter-religios între Mitropolia Chișinăului și a întregii Moldovei şi MAHOMEDANI
Consemnează Pr. Prof. Octavian Solomon, ATOM:
A fost prezentată o viziune completă asupra islamului de către lectorul Ismail Abdelwahab, conferențiarul unei întruniri inter-religioase din data de 31 ianuarie 2024.
Studenţii Academiei de Teologie Ortodoxă, împreună cu pr. prof. Octavian Solomon au participat la un dialog inter-religios, fiind găzduiți de reprezentanții Centrului Islamic din Chişinău.
După o prezentare scurtă făcută de Sergiu Sochircă, președintele Ligii Islamice din Moldova, s-a trecut la abordarea tematicii de pe ordinea de zi a discuțiilor.
În acest sens, lectorul în studii islamice, dl Ismail Abdelwahab a tratat subiecte ca: profetismul din Islam şi profeții și trimișii lui Allah (Adam, Noe, Avraam, David, Iosif, Moise, Iisus, Muhammad). Scopul profeților și a trimișilor a fost de a-i readuce pe oameni la adorarea Singurului Dumnezeu. A vorbit şi despre cartea fundamentală a Islamului, Coranul şi forma de revelare a acestei cărţi.
Lectorul sus-menționat s-a oprit în mod special la explicarea celor șase stâlpi de credință din Islam: Credința în Allah; Credința în îngeri; Credința în cărțile revelate; Credința în profeți; Credința în Ziua Judecății; Credința în predestinare. De asemenea, referindu-se la viața credinciosului musulman, lectorul a explicat practica credincioșilor care este legată de mărturisirea de credință, de cele 5 rugăciuni zilnice, de danie, de postul anual, de pelerinaj și de conceptul de adorare.
În discuții a fost atins și un alt aspect, mult mai sensibil, legat de conflictul israeliteano-palestinian.
Din partea Academiei de Teologie Ortodoxă din Chişinău, pr. prof. Octavian Solomon a mulțumit Ligii Islamice din Republica Moldova pentru conferinţa susţinută şi pentru primirea studenţilor teologi.
Cu un respect deosebit, și studenţii participanți la această dezbatere, au mulțumit comunităţii islamice pentru prezentarea oferită de lectorul în ştiinţele islamice, pregătit la un nivel foarte înalt, pe care l-au propus pentru conferenţiere. Nutrim speranţa că această conferinţă de informare nu va fi ultima şi vom demara şi alte asemenea conferinţe de dezbatere în viitor.
Sursa: teologie.md/intrunire-de-dialog-inter-religios
Interesant ce sa discutat la dialog și ce afirmații sau făcut , asta e important ?
Sa ne fereasca Bunul Dumnezeu de asa „dialog”
Apostazia este rezultatul nihilismului postmodernist. Serafim Rose în scrierile sale evidenția această idee
Văd că pe zi ce trece apar tot mai mulți “specialiști” în domeniul discuțiilor și dezbaterilor inter-religioase și inter-confesionale! Astfel de întruniri s-au organizat de zeci de ani de către Academia de Teologie Ortodoxă din Moldova, și abia acum ies la iveală “marii apărători” ai ortodoxiei? Cred că autorul acestui articol de pe “aparatorul.md” mai are mult de învățat pentru a se da cu părerea într-un domeniu de care nu are ideea ce reprezintă cu adevărat!
Ce trebuie sa se întâmple se v-a întâmpla! Nu va mirați, ce o sa vină, deja se împlinește!
Nu respect İslamul şi nu voi respecta niciodata.
Pentru mine nu.i credinta dreapta ınaintea Domnului de loc.
Au ajuns arabii sa ne învețe Sf.Scriptura. Rușine. Anatema pentru acei preoți!
Amin
Alungațil pe MUHAED nahui