Richard Schulze, un popular medic din SUA, a dezvăluit reţeta unui antibiotic natural extrem de eficient în tratarea infecţiilor. Preparatul pe care l-a numit Super Tonic nu este altceva decât o tinctură de plante bine alese, potrivit BZI.ro.
Ingrediente
– ardei iute proaspăt habanero
– un căţel de usturoi
– o ceapă albă
– rădăcină de ghimbir
– hrean
– oţet organic din cidru de mere
Mod de preparare:
Curăţaţi de coajă legumele, tocaţi-le mărunt şi puneţi-le într-un borcan. Turnaţi oţetul de cidru de mere peste ele astfel încât să fie de trei degete deasupra legumelor marunţite. Închideţi borcanul şi agitaţi conţinutul.
Depozitaţi-l într-un loc întunecat, timp de cel putin 2-6 săptămâni. Cu cât stă mai mult, cu atât va fi mai puternic. De asemenea, agitaţi-l din când în când.
După trecerea timpului, strecuraţi tinctura prin tifon sau o sită din oţel inoxidabil, având grijă să presaţi bine legumele pentru a extrage toate sucurile.
Păstraţi tinctura în recipiente de sticlă închisă, într-un loc răcoros şi întunecat.
Mod de administrare
Puteţi lua tonicul ca tratament în numeroase afecţiuni, pentru a stimula sistemul imunitar sau pentru a îmbunătăţi digestia.
Dacă totuşi, băutura ţi se pare prea tare o poţi consuma împreună cu o linguriţă de miere. Nu uita să bei cât mai multă apă de-alungul zilei.
Dozajul normal este de 25-50 ml zilnic, însă în cazul în care te confruţi cu o răceală sau infecţie poţi creşte dozajul de până la 6 ori pe zi
Beneficiile tonicului
– stimulează imunitatea;
– este bogat în acid acetic, care are proprietăţi antimicrobiene puternice, ajută în cazul sensibilitaăţi la insulina şi scade nivelul colesterolului;
– conţine acid malic care are proprietăţi antibacteriene, antivirale şi antifungice;
– ajută la digestie: include o colonie de ciuperci şi bacterii prietenoase care au proprietăţi probiotice.