Și cum să comentezi acest fapt, când ereziarhul Chiril a cerut public sfinte rugăciuni de la ereticii copți, care sunt condamnați de Sinoadele Ecumenice?!

Cei care îl pomeniţi la slujbe pe ereziarhul Chiril, daţi vă rog explicaţii pentru Domnul şi Tatăl vostru!

„Ei bine, de câte necazuri au nevoie ierarhii noștri pentru a se trezi la realitate?! Boli au fost, au fost şi războaie și se pare că vor urma și altele. Dar lepădarea de Hristos în Biserică nu încetează. Iată Patriarhul Chiril a cerut rugăciuni de la copți. Și se pare că nu este derutat de faptul că copții sunt eretici monofiziți și că au acceptat doar trei din cele șapte Sinoade Ecumenice. Se pare că patriarhul ortodox a recunoscut că rugăciunile credincioșilor nu sunt suficiente pentru ca Dumnezeu să ne asculte. Și rugăciunile ereticilor sunt de asemenea necesare” remarcă avocatul Andrei Sinitin.

Ereziarhul Chiril a cerut public sfinte rugăciuni de la ereticii copți, care sunt condamnați de Sinoadele Ecumenice

Ereziarhul Chiril a cerut public sfinte rugăciuni de la ereticii copți, care sunt condamnați de Sinoadele Ecumenice

Mai jos ştirea:

La 27 august 2024, Sanctitatea Sa Patriarhul Kirill al Moscovei și al întregii Rusii s-a întâlnit cu delegația monahală a Bisericii Copte în Sala Roșie a Catedralei Hristos Mântuitorul din Moscova.

Citeşte şi:  Si dacă auziți vreun isteț care vă spune că și Sfânta Scriptură zice că nu este păcat ce baga omul în gură, ci ceea ce scoate, ceea ce spune...

***

„Întotdeauna ne bucurăm de întâlnirile cu reprezentanții Bisericii Copte, deoarece realizăm și simțim apropierea noastră spirituală. Deși voi trăiți în Egiptul canicular, unde o mare parte din teritoriu este deșert, iar noi suntem în apropierea Oceanului Arctic rece, în ținuturi unde ninge adesea și vremea este foarte diferită, în ciuda acestei diferențe, avem multe în comun, inclusiv în experiența vieții spirituale. Asceza spirituală și ascetismul este modul ideal de viață monahală atât pentru Biserica dumneavoastră, cât și pentru a noastră”, a spus Sanctitatea Sa Patriarhul Chirill, salutând călduros oaspeții.

Citeşte şi:  Nici în Vechiul Testament, nici în cel Nou, nici în istoria creştinismului nu se practică şi deci nu se aprobă incinerarea

***

Sanctitatea Sa a abordat, de asemenea, situația tragică în care se află Biserica Ortodoxă Ucraineană canonică, care se confruntă cu opresiunea, confiscarea bisericilor, persecuția judiciară a episcopilor, preoților și laicilor, precum și presiunea politică de a se alătura schismei susținute de autorități. Recent, parlamentul din Ucraina a adoptat o lege care vizează interzicerea Bisericii canonice în țară. Sanctitatea Sa Patriarhul Chirill al Moscovei și al întregii Rusii a remarcat cu recunoștință poziția Sanctității Sale Patriarhul Tawadros al II-lea al Coptei, care și-a ridicat vocea în apărarea Bisericii Ortodoxe Ucrainene, și a cerut oaspeților să pomnească în rugăciunile lor Biserica Ortodoxă Ucraineană, martiră, mărturisitoare, care astăzi este supusă celei mai severe represiuni pentru loialitatea sa față de ordinea canonică și unitatea Bisericii.

Citeşte şi:  Papa Francisc face apel la toți creștinii să sărbătorească împreună Paștele

***

După întâlnire, delegația coptă a vizitat Catedrala Hristos Mântuitorul și a participat la slujba patriarhală cu ocazia sărbătorii Adormirea Maicii Domnului.

Sursa: http://www.patriarchia.ru/db/text/6154589.html