Priviți dezastrul, oameni buni! Niciun om normal nu poate face așa ceva! Au început cu animalele și vor termina cu oamenii dacă nu facem nimic! Asta e foamete programată! Guvernul criminalilor înfometați după banii sataniștilor europeni!

Foamete programată: Au început cu animalele și vor termina cu oamenii

Foamete programată: Au început cu animalele și vor termina cu oamenii

În județul Tulcea, zilnic sunt OMORÂTE cca 10.000 de oi. Le gazează apoi sunt îngropate. Bietele animale care nu mor de la gaz sunt îngropate de vii. Opriți-i pe acești criminali — Uniunea Europeană le dă bani grei, de aceea fermierii acceptă masacrul!

 Pesta micilor rumegătoare mușcă puternic

”Autoritatea Naţională Sanitară Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor (ANSVSA) a reacţionat prompt la apariţia şi evoluţia focarelor de pesta micilor rumegătoare (PMR) din judeţele Tulcea, Constanţa şi Timiş.

Citeşte şi:  Republica Moldova nu încetează să şocheze: Pruncucidere asistată de la distanță!

Serviciile veterinare din ţară acţionează de urgenţă pentru a limita răspândirea virusului, aplicând măsuri corecte, conform legislaţiei europene, utilizate de toate statele membre.

Corectitudinea acestor măsuri este esenţială, iar responsabilitatea operatorilor economici joacă un rol crucial. Un risc major de introducere şi răspândire a bolii provine din importul de animale bolnave, a căror boală a fost dobândită anterior intrării pe teritoriul României, ori din introducerea de animale fără documentele sanitar-veterinare necesare.

Activităţile ilegale, cum ar fi transporturile clandestine de animale, pun în pericol eforturile de export şi pot genera focare secundare de boală la mare distanţă de focarul iniţial”, au transmis reprezentanţii ANSVSA.

13.000 de oi vor fi ucise în Timiș, din cauza unui focar de pestă. Toată zona intră în supraveghere

În data de 26.07.2024 a fost confirmat focarul de Pesta micilor rumegătoare într-o exploatație comercială din localitatea Clopodia, comuna Jamu Mare, județul Timiș.

Citeşte şi:  Studiu: Pesticidele au un efect cancerigen comparabil sau chiar mai puternic decât fumatul

În urma acestui eveniment, a fost convocat Comitetul Local de Combatere al Bolilor Timiș (CLCB Timiș) pentru a dispune măsurile necesare pentru prevenirea răspândirii bolii.

Au fost stabilite două zone de protecție și supraveghere de 3 și 10 km în jurul focarului unde, instituțiile abilitate cu atribuții în controlul bolii vor aplica măsurile stabilite în legislația sanitar veterinară.

Totodată, în urma hotărârii adoptate de CLCB Timiș, s-a aprobat uciderea imediată, sub control oficial, a unui număr de aproximativ 13.000 de capete de ovine și neutralizarea prin îngropare a materiilor de risc din cadrul focarului.

Republica Moldova instituie interdicție temporară la importul de oi și capre

În urma izbucnirii multiplelor focare de Pestă a micilor rumegătoare în mai multe țări, Agenția Națională pentru Siguranța Alimentelor (ANSA) a aprobat un set de măsuri pentru a preveni răspândirea bolii și în Republica Moldova.

Citeşte şi:  Sate părăsite își cauta locuitori: Salvarea ești tu, omul de la oraș!

Astfel, în perioada următoare, se restricționează temporar importul animalelor vii receptive la virusul Pestei micilor rumegătoare – oi, capre. Totodată, interdicția se referă la carnea, produse și alte derivate obținute de la animale receptive la virusul pestei micilor rumegătoare „din țările sau regiunile nefavorabile la virusul pestei micilor rumegătoare”

De asemenea, agenții economici au obligația să depună o cerere cu detalii despre intențiile de import, inclusiv un plan de rută, cu cel puțin 5 zile lucrătoare înainte de import, la ghișeul unic ANSA.

Precizăm că un focar de Pesta Micilor Rumegătoare a fost depistat la o fermă din Timiș, România, iar 13.000 de oi au fost sacrificate.