Includerea căpşunilor şi afinelor în dieta zilnică poate ajuta la scăderea riscului de infarct, în rândul femeilor, sugerează un nou studiu, publicat în Circulation: Journal of the American Heart Association.
Rezultatele arată că femeile care au consumat cele mai multe căpşuni şi afine pe perioada studiului, aveau un risc cu 32% mai scăzut de a suferi un atac de cord, comparativ cu femeile care mâncau aceste fructe doar o dată pe lună, sau deloc.
Cercetătorii notează că aceste tipuri de fructe de pădure conţin nivele crescute de flavonoide, în mod special un tip de flavonoide denumit antocianine, care ajută la prevenirea sau tratarea afecţiunilor vasculare şi a trombozei venoase.
Cercetarea include informaţii dintr-un studiu naţional, realizat pe un eşantion de 93.600 de femei, cu vârste între 25 şi 42 de ani. Dieta participantelor la studiu a fost analizată la fiecare patru ani, pe o perioadă totală de 18 ani.
semneletimpului.ro