Radacina de ghimbir este o binecunoscuta minune pentru sanatate, remediind orice, de la inflamatie, la cancer si diabet. Dar stiai ca poate de asemenea sa imbunatateasca activitatea creierului?
In lumea noastra solicitanta, abilitatea cognitiva acuta este esentiala. Din fericire, ghimbirul este un aliat proeminent in cautarea memoriei sporite si a claritatii mentale. Mai mult, acesta joaca un rol substantial in protejarea impotriva stresului oxidativ si a bolilor neurologice.
GHIMBIR =Remediu minune
Ca aliment functional, ghimbirul este greu de depasit. Utilizat peste tot in lume ca un delicios ingredient culinar, mai are si o indelungata lista de consemnari ale beneficiilor vindecatoare.
Ghimbirul a fost aratat ca:
– reduce durerea
– previne diabetul
– invinge cancerul
– vindeca infectiile bacteriene si fungice
– imblanzeste inflamatiile
– alina greturile
– micsoreaza efectele chimicalelor toxice
– trateaza boala non-alcoolica a ficatului gras(steatoza hepatica non-alcoolica)
– protejeaza impotriva radiatiilor
– imbunatateste sanatatea cardiovasculara
– apara impotriva riscului de atac cerebral
– opreste migrenele
Si mai sunt….. Cercetarile actuale au aratat ca ghimbirul te poate ajuta sa devii mai destept si te poate proteja si impotriva afectiunilor neurologice.
Amplificare a functiei cerebrale cu ghimbir
Cercetarile publicate in Evidence Based Complementary Medicine/Medicina Complementara Bazata pe Dovezi au gasit ca femeilor de varsta mijlocie care consuma ghimbir isi imbunatatesc abilitatea cognitiva. Saizeci de participante sanatoase au primit la intamplare fie un placebo, fie un extract standardizat de ghimbir (400 si 800 mg odata pe zi) pentru doua luni. Voluntarele au fost evaluate dupa o luna si dupa doua luni prin teste de memorie si functionare cognitiva. Cele care au primit extractul au demonstrat o considerabila sporire a memoriei, in timp ce stresul oxidativ cerebral a fost redus.
Un alt studiu a descoperit ca radacina de ghimbir a ajuta la micsorarea neurotoxicitatii monoglutamatului de sodiu (MSG). Dupa ce cobaii albinosi masculi au primit o doza zilnica (4mg/kg corp) de MSG pur timp de treizeci de zile, a fost observata o scadere semnificativa a hormonilor epinefrina si norepinefrina impreuna cu una a neurotransmitatorilor dopamina si serotonina. Totusi, cand li s-a dat o injectie cu extract din radacina de ghimbir (100 mg/kg de corp) pentru aceeasi perioada, hormonii si neurotransmitatorii au sporit semnificativ. Cercetatorii au gasit apoi ca atunci cand ambele erau administrate simultan, extractul diminua efectele vatamatoare ale MSG – conducand echipa de cercetatori spre concluzia ca ghimbirul actioneaza ca un puternic agent protector.
Ca excitotoxina, MSG este pus in legatura cu Alzheimer-ul, scleroza multipla, boala Parkinson, autism si tulburarea de deficit de atentie.
Fie ca lupta cu declinul cognitiv datorat varstei sau cu aditivii alimentari toxici, despre ghimbir se poate spune ca este o radacina exceptional de protectoare. Includerea lui in dieta ta zilnica este un puternic obicei de afirmare a sanatatii.
Utilizeaza-l ca si condiment in mancare, ceai, sau sub forma de extract pentru a ajuta la protejarea sanatatii creierului si nervilor, acum si pe viitor.
Sursa: http://viataverdeviu.ro