Agenda proteinelor alternative are ca scop distrugerea fermierilor independenți, acapararea terenurilor lor și controlul asupra a ceea ce pot mânca oamenii.

Globaliștii nealeși de la Forumul Economic Mondial (WEF – World Economic Forum) îndeamnă guvernele să promoveze carnea falsă și alte proteine alternative în cadrul unui efort coordonat pentru a impulsiona “schimbarea comportamentului consumatorilor”.

Globaliștii nealeși de la Forumul Economic Mondial îndeamnă guvernele să promoveze carnea falsă și "proteinele alternative"

Globaliștii nealeși de la Forumul Economic Mondial îndeamnă guvernele să promoveze carnea falsă și „proteinele alternative”

În Cartea Albă numită “Creating a Vibrant Food Innovation Ecosystem: How Israel Is Advancing Alternative Proteins Across Sectors” (Crearea unui Ecosistem Vibrant de Inovare Alimentară: Cum Promovează Israelul Proteinele Alternative în Toate Sectoarele), autorii susțin că promovarea proteinelor alternative necesită efortul global al guvernelor și corporațiilor de a lucra împreună pentru a manipula comportamentul uman.

“E nevoie de leadership guvernamental pentru a dezvolta și promova proteinele alternative și pentru a aborda una dintre cele mai mari provocări globale ale acestei epoci” – World Economic Forum, Creating a Vibrant Food Innovation Ecosystem, 22 Mai, 2024

Conform raportului, pentru obținerea unor proteine universal accesibile va fi nevoie de mai multe căi de tranziție:

1. Accelerarea diversificării proteinelor.
2. Promovarea sistemelor de producție sustenabilă.
3. Schimbarea comportamentului consumatorilor.

Care e motivul din spatele campaniei de schimbare a comportamentului consumatorilor în favoarea cărnii false și a proteinelor alternative?

“Știința e clară: va fi imposibil ca guvernele și alte entități, inclusiv fermierii, sectorul privat și consumatorii, să îndeplinească obligațiile ce decurg din Acordul de la Paris cu privire la decarbonizarea economiei globale fără a investi în soluții sustenabile de diversificare a proteinelor și în întregul sistem alimentar” – World Economic Forum, Creating a Vibrant Food Innovation Ecosystem, 22 Mai, 2024

“Națiunile din întreaga lume sunt din ce în ce mai conștiente de beneficiile pe care le aduce prioritizarea proteinelor alternative pentru a-și atinge obiectivele în materie de climă, biodiversitate, securitate alimentară și sănătate publică”, se afirmă în raport.

Însă, din cauza “naturii high-tech” a proteinelor alternative și a “cerințelor ridicate de cheltuieli de capital (CAPEX) și a termenelor mai lungi de recuperare a investiției”, autorii spun că acestea “pot reprezenta o provocare pentru anumite părți ale sectorului privat”.

Acesta e momentul în care globaliștii nealeși doresc ca guvernele să intervină pentru stimularea, constrângerea, modificarea sau alte tipuri de manipulare a comportamentului uman, “în cadrele actuale”, cum ar fi cele care ne-au impus lockdowns/închideri covid și pașapoartele de vaccinare.

“În cadrele actuale, guvernele pot crea procese de reglementare clare, de susținere, agile și eficiente pentru a asigura căile sigure și transparente, care să inspire încredere atât consumatorilor, cât și operatorilor din industrie, promovând o piață solidă a proteinelor alternative în tranziția către sisteme alimentare mai sustenabile, mai sigure și mai echitabile”, pretind autorii.

Pe de altă parte, Italia a interzis deja carnea cultivată în laborator, iar Wired informează“Statele americane se aliniază pentru a interzice carnea cultivată în laborator”, cu propuneri legislative în Florida, Alabama, Arizona, Kentucky și Tennessee.

“Guvernele trebuie să analizeze posibilitatea de a investi în cercetarea deschisă și de a crea stimulente în sectorul privat pentru a valorifica toate beneficiile economice și sociale ale cărnii cultivate și pe bază de plante și pentru a face aceste opțiuni accesibile tuturor” – World Economic Forum, Creating a Vibrant Food Innovation Ecosystem, 22 Mai, 2024

De remarcat faptul că în ultimul raport WEF nu se face vreo mențiune despre utilizarea insectelor ca proteină alternativă, aspect pe care globaliștii nealeși îl promovează de ani de zile. Actualul raport spune că proteinele alternative constau în carne vegetală, carne cultivată și produse fermentate.

Totuși, în Cartea Albă a WEF privind proteinele alternative, publicată în Ianuarie 2019, se precizează că proteinele alternative implică “alternative pur vegetale, produse din insecte și alte surse noi de proteine, precum și utilizarea biotehnologiei de vârf pentru a dezvolta carne de cultură”.

Se pare că WEF încearcă să se distanțeze de ironiile pe care le-a primit în ultima vreme cu privire la “veți mânca gândaci”.

“Proteinele alternative reprezinta inovații agricole revoluționare care, dacă beneficiază de un sprijin adecvat, pot contribui la sănătatea publică și planetară” – World Economic Forum, Creating a Vibrant Food Innovation Ecosystem, 22 Mai, 2024

Explicația oficială pentru a impune populatiei alimente false este că acestea vor ajuta la abordarea provocărilor legate de schimbările climatice, securitatea alimentară și sănătatea planetei.

În cel mai recent raport se afirmă că: “În contextul provocărilor din ce în ce mai mari reprezentate de schimbările climatice și a necesității de a asigura securitatea alimentară, națiunile sunt invitate să depună un efort colectiv pentru a promova proteinele alternative ca soluție”.

Dar ceea ce se urmărește cu adevărat prin agenda proteinelor alternative constă în distrugerea fermierilor independenți, acapararea terenurilor lor și controlul asupra a ceea ce pot mânca oamenii.

Controlul alimentelor, controlul oamenilor. Același lucru se poate spune și despre bani și energie, iar globaliștii nealeși încearcă cu siguranță să le controleze pe toate prin intermediul sistemelor individuale de urmărire a amprentei de carbon, al monedelor digitale și al proteinelor alternative.

“Țările care se adaptează strategic la evoluția sistemelor alimentare globale și își diversifică lanțurile valorice alimentare pot beneficia de efectele pozitive ale integrării proteinelor alternative în politicile lor naționale” – World Economic Forum, Creating a Vibrant Food Innovation Ecosystem, 22 Mai, 2024

În același timp, raportul WEF afirmă că eventuala trecere la proteine alternative i-ar ajuta de fapt pe agricultori:

“Există o recunoaștere tot mai mare a faptului că, în ciuda faptului că această industrie se află la început, proteinele alternative – carnea din plante, carnea cultivată din celule animale sau cea obținută prin fermentație – au potențial de transformare, în special pentru fermieri, care pot beneficia și pot ghida tranziția către o economie înfloritoare a proteinelor alternative”.

Chiar au spus ei că este vorba de carne făcută din plante? Și cum e posibil ca fermierii să beneficieze de pe urma producției de hrană falsă cultivată în laboratoare?

Conform autorilor: “Proiecțiile/estimările indică un surplus substanțial de fluxuri colaterale agricole, în special din porumb, soia, grâu, trestie de zahăr, orz, orez, canola și tomate. Folosirea acestora pentru producția alternativă de proteine reprezintă o oportunitate semnificativă de a îmbunătăți sustenabilitatea și circularitatea în cadrul lanțului de aprovizionare alimentară, optimizând utilizarea resurselor și creând un sector agricol mai rezilient”.

Cu alte cuvinte, fermierii vor fi constrânși, stimulați sau manipulați să cultive doar ceea ce li se spune că trebuie să cultive, astfel încât culturile lor să poată fi folosite pentru fabricarea de alimente false.

În același timp: “Carnea vegetală și cea cultivată necesită o mică parte din teren și provoacă mult mai puține emisii decât fermele industriale de animale. Terenurile eliberate pot fi redistribuite pentru conservarea biodiversității, pentru reîmpădurire și pentru adoptarea unor metode de creștere a animalelor mai ecologice și mai regenerative”.

Ideea constă în reducerea suprafeței de teren necesare pentru a produce alimente reale, pentru a face loc alimentelor false care pot fi create pe cale sintetică cu “mult mai puține emisii”. Politicile legate de schimbările climatice s-au transformat în politici de sănătate publică și planetară, iar soluțiile globaliste sunt întotdeauna aceleași: îmbinarea corporației cu statul pentru a monitoriza, manipula și controla comportamentul uman.

Sursa: https://sociable.co/government-and-policy/wef-govts-promote-fake-meat-alternative-proteins-report/

Citeşte şi:  Inchide televizorul si intregul sistem va intra in colaps