Hreanul face parte din aceeasi familie cu broccoli si varza, fiind cultivat in special pentru radacina sa, care contine vitamina C, sulfura de alil, uleiuri eterice, fier, potasiu, calciu si magneziu. Hreanul, datorita proprietatilor sale, detoxifica organismul, incalzeste sangele, contribuie la intarirea sistemului imunitar si la absorbtia optima a fierului, necesar pentru regenerarea globulelor rosii din organism. De asemenea, sustine fluxul de oxigen din corp.

Citeşte şi:  18 remedii naturiste pentru durerea de dinţi

Ceaiul din radacina de hrean are proprietati expectorante puternice, fiind indicat in combaterea virozelor. Deoarece nu contine grasimi si este un puternic diuretic, hreanul ajuta in procesul de slabire. De asemenea, favorizeaza vindecarea infectiilor sinusurilor, prin subtierea mucusului ce se formeaza si care blocheaza caile nazale. Hreanul previne acumularea de toxine in vezica urinara si ajuta la eliminarea acestora, prin stimularea urinarii. Totodata, hreanul stimuleaza apetitul, mentine sanatoase celulele rosii si imbunatateste circulatia sangelui. Hreanul ras, aplicat direct pe piele, poate preveni inflamatiile incheieturilor si durerile musculare.

Citeşte şi:  Un banal condiment tratează problemele cu stomacul. Efectele lui sunt miraculoase

Sursa: Ziua de Constanta