Ceea ce pare un ţânţar este, de fapt, o dronă controlabilă de la distanţă şi echipată cu cameră video şi microfon. „Insecta” are şi dotări alternative, adaptate scopului pentru care este folosită, respectiv prelevarea unei mostre de ADN, introducerea sub piele a unui micro-dispozitiv de urmărire RFID, sau injectarea unei picături letale.

Insecta-dronă este considerată una dintre cele mai notabile realizări în domeniul tehnologiilor de spionaj şi al noilor arme.

Citeşte şi:  În occidentul plin de prosperitate şi fericire în curînd va prospera industria pentru sinucidere: Maşină imprimată 3D care le permite utilizatorilor să se sinucidă

Este de menţionat că noua aplicaţie a intrat în producţia de serie odată cu adoptarea de către Administraţia SUA a unui nou plan de urmărire a teroriştilor, sub forma unei liste de localizare de ultimă generaţie, intitulată „matricea de eliminare”.

Această matrice conţine numele suspecţilor de terorism, sortate în funcţie de resursele folosite pentru a-i localiza, inclusiv acuzaţii clasificate şi operaţiuni clandestine. Potrivit unor oficiali americani, această bază de date este mai complexă decât listele cu asasinate, planificând „eliminarea” suspecţilor ce nu puteau fi ucişi cu ajutorul dronelor americane clasice.

Citeşte şi:  Fondatorul Microsoft lucrează la o invenţie cu CIP ce va fi controlat de la distanţă, pentru a controla naşterile

Potrivit New York Times, „microdronele” reprezintă cea mai importantă inovaţie din domeniul militar realizată în ultimii ani.

Mulţi şi-au pus întrebarea dacă dronele-insecte vor fi folosite şi pentru „operaţiuni clandestine umede”, de lichidare a inamicilor neconvenţionali, în afara operaţiilor militare oficial asumate şi fără să se fi consumat un proces în justiţie, finalizat cu o sentinţă definitivă de condamnare la moarte.

Citeşte şi:  O substanță interzisă în Franța este consumată de copiii din România. Poate duce la apariția cancerului

Sursa: https://www.nytimes.com/2019/06/26/science/robot-insect-flight-engineering.html