Să citim mai jos reacţia unei familii, şi ce au depistat la verificarea temelor copilului său:

Verificând temele pentru acasă ale copilului nostru, în manualul de limbă română am dat peste o legendă despre Cetatea Soroca. Acolo se povestește despre două lebede. Prima a fost ucisă din întâmplare de Petru Rareș, iar a doua fiind întristată de moartea „tovarășei de viață” s-a aruncat peste o stâncă ascuțită lăsând mult sânge împrejur.

Legenda-i legendă și nimeni nu o mai schimbă. Clar că nu-i este locul într-un manual pentru copiii de 8 ani, mai ales că despre cetatea Soroca există texte mult mai pozitive. Dar până la urmă nu-i atât de grav.

Grav este ceea ce urmează.

La exerciuțiul 2 de după text, copiilor li se cere să spună ce calitate a lebedei ei au admirat!😦

Poate eu îs prost și nu înțeleg ceva?!?!

Dar copiilor clar li se induce că suicidul în cazul decesului unei persoane dragi este un lucru admirabil.

„Lebăda ucisă de săgeată s-a dus în cer, iar cealaltă lebădă s-a dus după ea ca să fie iar împreună”.

Asta îmi aduce aminte despre un caz tragic dintr-o familie creștină din Polonia, unde o fetiță mică s-a sinucis după ce mama ei a decedat. Fetița pur și simplu a vrut să fie lângă mama sa în rai.

Dragă Ministerul Educației, Culturii și Cercetării al Republicii Moldova, în fiecare an numărul minorilor care își pun capăt zilelelor crește. Nu doar la noi în țară, ci peste tot. Hai măcar prin textele de la școală să nu contribuim la această creștere… Revizuiți vă rog curricula.

Notă: Interesant, cum explică autorii manualului (profesioniști recunoscuți și foarte buni în domeniu, de altfel), care au fost argumentele în favoarea aprobării unui astfel de conținut, precum și acestor activități didactice (sarcini de învățare)?

Citeşte şi:  Conform statisticilor, în ultimele săptămîni numărul celor care se imunizează a scăzut cu 30 la sută