Vor uita de caiete şi vor trece la tablete. Începând cu anul viitor de studii, elevii şi profesorii din 15 şcoli din ţară vor utiliza în timpul orelor accesorii electronice, în locul rechizitelor şcolare tradiţionale. Iniţiativa reprezintă un proiect-pilot şi face parte din Strategia digitală 2020.
Proiectul a discutat la Summit-ului ICT 2013 şi urmează să fie aplicat iniţial în cazul elevilor din clasa a 5-a, iar ulterior să fie extins la scară naţională. În acest sens, Ministerul Educaţiei a semnat deja primul memorandum cu unele companii internaţionale din domeniul IT.
[youtube]http://youtu.be/iR82GEY3T6I[/youtube]
„Dragostea pentru calculator trebuie să înceapă din şcoală. Costul final depinde de ce alegem în materie de tablete, calculator. Am făcut o estimare şi este vorba de un milion de dolari pentru 15 şcoli„, a declarat ministrul în exerciţiu al Educaţiei, Maia Sandu.
Primii parteneri ai ministerului vor fi companiile Intel şi Microsoft.
„Astăzi, fiecare şcoală trebuie să decidă ce fel de dispozitiv electronic să selecteze pentru studii. Trebuie să aibă calculatoare şi alte accesorii electronice, astfel încât elevii să poată crea şi nu doar să consume informaţia”, a menţionat reprezentantul companiei Microsoft, Teodor Milev.
Experţii IT din Ucraina, prezenţi la Summit, au făcut o demonstraţie despre cum poate fi utilizat un laptop creat special pentru utilizarea în şcoli.
„Cel mai important constă în faptul că laptopul este adaptat condiţiilor şcolare. Copiii pot utiliza în mod diferit acest laptop, iar în acest sens a fost instalat şi un sistem antişoc şi putem demonstra cum funcţionează. Ulterior, putem să continuăm operaţiunile la acest laptop„, a spus reprezentantul unei companii IT din Ucraina Valentina Rogoza.
Strategia digitală 2020 va fi lansată oficial mâine, de către Ministerul Tehnologiei Informaţiei şi Comunicaţiilor.
Sursa: publika.md
Învăţământul de astăzi nu este bun de nimic, şi nu are nici o perspectivă luminoasă, ci doar aiurită, mai mult ca atât – vaccinele care sunt astăzi – sunt cu diferiţi viruşi sau metale radioactive sau cu nano-cipuri, în caz că copilul nu primeşte vaccin – poate fi dat afară din instituţie.
corupţia e la cel mai înalt nivel, despre ce fel de educaţie de învăţământ poate fi vorba când cu hârtia îţi modifici cunoştinţele din dimplomă?
cel mai inutil se vede a fi învăţământul din faptul că, degrabă banii au să fie cu încetul scoşi în totalitate din rotaţie, atunci la primirea cardului care v-a fi unul singur cu toate datele în el – omul v-a primi ca bonus şi pecetea antihristului qr-code 666 pe frunte sau pe mână, priviţi bancomatele, au o ferestruică cu diametrul de vreo 6 cm în drept cu fruntea omului, să zică cineva că este cameră facială? bine dar stă în drept cu fruntea, şi stă la o distanţă de vreo 5-10 cm de frunte, ce să fotografieze cu aşa cameră?
să nu ne minţim pe noi înşine!
La bancomate deja se pune pecetea – agroindbank, moldincombank, mobiasbanca, posibil şi eximbank..aveţi în vedere..
Prin ecranul campiuterului sau a televizorului se poate de programat/zombat omul, respectiv, toţi care-s conectaţi la inet au şanse mari să li se aplice o astfel de neuro-programare vizuală.
În caz că se introduce aceste schimbări, dar sunt în plan să se introducă, chiar ieri am discutat cu un expert în sfera finanţelor din Olanda, un globalist cu trupul şi cu sufletul, l-am cercetat jidoveşte şi mi-a zis că au de gând să implementeze nu doar bani electronici ci şi orice operaţiune în lume să fie doar în formatul electronic.
astfel mi-a zis că, aceasta se străduie să se petreacă cât mai urgent, timp foarte puţin a mai rămas (mă întreb pentru ce, pentru încoronarea spurcatului abbadon în pielea lui antihrist), de aceea aceste modificări sunt urgente, dar nu depinde de simplii oameni, ci de politicienii ţărilor.
În filmul „Мир электронного рабства (Галина Царева 2012 год)”
http://www.youtube.com/watch?v=Y9VG4RnIDi0 – partea 1
http://www.youtube.com/watch?v=0fWsqQcILNk – partea 2
Eu nu am urmarit reportajul, ci comentez in baza celor scrise in articol. Si apar mari intrebari cu privire la acest proiect:
1. Cine i-a intrebat pe profesori si elevi, daca vor asemenea implementari. Democratia presupune vointa poporului, or aici se implementeaza mii de chestii fara a fi cerut consimtamantul nominal.
2. De ce se semneaza memorandumuri fara a avea acordul prealabil al beneficiarilor?
3. Maare intrebare cu pretul. Calculat pe cap de copil, costul unui asemenea laptop, costa intre 1500 si 2000 dolari. Eu inteleg, salariu managerului de proiect, si tot asa, dar un asa pret pe o asa rechizita scolara, care sa devina obligatorie, mi se pare extrem de scump.
4. Daca ea are statulul de rechizita scolara, care vor fi procedurile de mai departe, vor fi obligati parintii sa le cumpere? Daca da. Atunci cine din parinti isi vor permite asa ceva? DAca este de la stat, cum va fi procesul, in fiecare an cati bani se vor aloca pentru aceste gadget-uri ca sa fie procurate pentru noii copii care vin in sistem?
5. De unde se vor gasi acesti bani, daca scolile nu pot acoperi in realitate cheltuieli de stricta necesitate cum ar fi gaz, energie electrica, consumul de apa si cheltuieli de birotica (Stiu destule scoli care nu au resurse sa isi procure un calculator pentru contabil).
6. In cazul in care un parinte nu poate sa cumpere o asemenea jucarie copilului sau, intra subt incidenta legii cu privire la justitia juvenila? Doar acest lucru este rechizita scolara. Si este scris clar ca daca nu asigura necesarul de rechizite scolare, inseamna ca poate fi luat copilul.
7. Ce se va intampla cand parintii vor protesta in masa impotriva acestor implementari, Statul va putea desface memorandumurile incheiate?
8. Ce se va intampla daca 10 parinti din 30 nu vor dori asa ceva? Este alternativa?
9. CUm motiveaza si argumenteaza ca acest instrument este mai bun decat caietul, pixul, foaia, acuarelele, cartile, enciclopediile, manualele in dezvoltarea armonioasa a copilului?