Noua Zeelandă va deveni prima țară din lume care va pune o taxă pe gazele emise de vaci, informează Agerpres, care citează AFP.

Noua Zeelandă devine prima țară din lume care pune o taxă pe gazele emise de vaci

Noua Zeelandă devine prima țară din lume care pune o taxă pe gazele emise de vaci

Anunțul a fost făcut de premierul socialist Jacinda Ardern, care spune că pârțurile vacilor reprezintă „una dintre cele mai mari probleme de mediu ale țării”.

Proiectul prevede ca agricultorii să plătească pentru emisiile de gaze ale animalelor lor, precum metanul din flatulenţele şi eructaţiile vacilor şi protoxidul de azot din urina animalelor de fermă.

Citeşte şi:  UE caută mai multe modalități de a ne înlătura libertățile: Vrea să-ți confiște mașina veche pentru a te conforma “obiectivelor climatice”

Jacinda Ardern a spus în faţa agricultorilor că aceştia ar trebui să poată să îşi recupereze banii, crescând preţurile pentru produsele lor care respectă clima.

Socialista consideră că astfel, produsele agricole ar deveni mai „prietenoase” cu mediul înconjurător.

Așa cum era de așteptat, agricultorii neozeelandezi au criticat dur măsura.

Andrew Hoggard, preşedintele asociaţiei de lobby Federated Farmers, a declarat că un astfel de proiect „ar eviscera micile localităţi din Noua Zeelandă”.

Citeşte şi:  Cât curent consumă digitalizarea? Fără curent electric se alege praful de digitalizare

Viitoarea taxă ar putea, potrivit lui Andrew Hoggard, să îi incite pe agricultori să planteze copaci pe câmpurile utilizate în prezent pentru creşterea animalelor.

Organizaţia Beef + Lamb New Zealand, care reprezintă interesele crescătorilor de vite şi de ovine din ţară, consideră la rândul său că acest proiect nu ţine cont de măsurile rurale care sunt deja implementate pentru a lupta împotriva gazelor cu efect de seră.

Citeşte şi:  România. Numărul elevilor cu probleme de învățare s-a TRIPLAT în ultimii 5 ani. Creierul copiilor, otrăvit de accesul prematur și timpul exagerat petrecut în fața ecranelor

„Agricultorii neozeelandezi deţin peste 1,4 milioane de hectare de păduri primare pe terenurile lor, care absorb carbonul”, a subliniat preşedintele organizaţiei, Andrew Morrison.

Socialista Jacinda Ardern cerea, recent, de la tribuna ONU, un sistem de cenzură globală a vocilor care nu se încadrează cu discursul oficial. Ea folosea chiar exemplul încălzirii globale și a celor care nu cred. „Cum abordezi schimbările climatice dacă oamenii nu cred că ele există? Cum te asiguri că drepturile omului sunt respectate, când aceştia sunt supuşi unei retorici şi ideologii pline de ură şi periculoase?”, spunea ea atunci.