Un studiu a aratat ca la televizor vedem 14 stiri negative comparat cu 1 stire pozitiva Televiziunile sunt detinute de corporatii mari. Stirile sunt facute sa obtina maxim de atentie pentru reclame. Asta e toata smecheria cu televiziunea. Nimeni nu se gandeste la adevarata educare a oamenilor, la binele lor, la a crea o lume mai buna. Specialistii in marketing au observat ca omul cand vede stiri negative, dezastre, crime, creierul este foarte atras si priveste hipnotizat.

Acest sistem este facut special sa produca bani, nu ca sa ne ajute pe noi. In realitate exista 1000 de lucruri pozitive comparate cu 1 lucru negativ. O poveste foarte frumoasa si plina de invataminte despre cum functioneaza acest sistem si cum ne lasam prostiti de el, este aceasta:
Sa presupunem ca traim pe o insula alaturi de tribul nostru de 200 de persoane. Si principala noastra sursa de mancare este pestele pe care il pescuim din ocean. Sa presupunem ca mai exista 50 de mii de insule ca a noastra despre care nu stim prea multe si pe care viata se desfasoara la fel ca pe insula noastra. Odata la 10 ani, pe insula noastra, apare un rechin care ii ataca pe cei care pescuiesc. Raneste grav un pescar sau poate chiar il omoara. Timp de o saptamana probabil nimeni nu ar mai pescui de frica. Apoi, impinsi de foame pescarii si-ar relua pescuitul.
Intr-o luna totul ar reveni la normal si ar mai dura 10 ani pana cand rechinul sa apara din nou, cand tribul s-ar comporta la fel, dupa atacul rechinului cam la o luna, viata si-ar relua cursul normal si firesc pentru alti 10 ani. ACUM vine partea interesanta. Sa presupunem ca ar veni televiziunea pe insula noastra si ar zice ca ne pun televizoare ca sa vedem tot ce se intampla pe toate cele 50 de mii de insule pe care traiesc oameni la fel ca noi. Si fiecare insula ar avea aceeasi problema, un atac de rechin la 10 ani. Pentru ca exista 50 de mii de insule, am vedea in fiecare zi ca 2 sau 3 insule au fost atacate de rechini.
Cum ar trai atunci membrii tribului? Intr-o permanenta stare de frica, stiind ca oricand le poate veni randul si ca asa e lumea si viata, rechini peste tot, cand defapt pe insula noastra ar fi un rechin odata la 10 ani. Asta a facut televiziunea cu stirile negative. A creat imaginea unei lumi in care totul e frica, moarte, boala si dezastru pentru ca in dreapta ecranului sa ruleze o reclama care sa te faca sa cumperi. Este dovedit de nenumarate ori ca oamenii speriati si cu stima de sine scazuta cumpara in prostie orice.
Astfel suntem niste victime eterne, nu actionam de frica pentru a ne crea viata ce o dorim, avem povesti pline de scuze dar nu avem rezultate. Stresul zilnic provocat de griji este ceea ce ne macina zilnic in interior si nu ne lasa sa fim fericiti. Stirile si barfa, pe langa grijile zilnice sunt suficiente ca sa nu ne mai lase timp pentru lucrurile care conteaza cu adevarat in viata. Exista o teama de esec insa exista si o teama de succes. Daca ai succes, cum va schimba asta lucrurile din jurul tau? Cum se va schimba comportamentul oamenilor fata de tine? Toate astea creeaza teama de a avea succes. Ne facem griji pentru lucruri care nici macar nu exista.
Implinirea noastra ca oameni vin exact din opusul a ceea ce ne invata societatea de consum. Cumparam obiecte materiale ca sa aratam ca avem statut social, ca suntem sexy, ca avem gene bune si ca sa atragem parteneri. Si 99% din oameni nici macar nu isi dau seama din ce cauza cumpara obiecte de care nu au neaparata nevoie. Satisfactia si implinirea noastra vin din altceva.
Darurile noastre naturale, dezvoltarea abilitatilor noastre care ne fac unici in lume, sentimentul ca realizam ceva valoros in viata, lagaturi si prietenii puternice, relatii care dureaza pentru totdeauna, forma fizica si sanatatea, sa oferim iubire neconditionata, sa educam copii, tineri si chiar adulti, sa creem valoare pentru alti oameni. Sa facem artam, sa creem, sa fim tot timpul la limita superioara a dezvoltarii si evolutiei noastre [spirituale n.n.]. Te-ai nascut cu tot ce ai nevoie pentru a fi o persoana extraordinara.
Sursa: http://www.ortodoxiatinerilor.ro/