Legile anti-incest ar putea fi desființate în Germania după ce un consiliu german de etică a argumentat că relațiile dintre frați și surori ar trebui să fie legale.  „Legea penală nu este calea potrivită pentru a păstra un tabu social.

Dreptul fundamental al fraților adulți de a-și alege partenerul sexual trebuie să cântărească mai mult decât ideea abstractă de protejare a familiei” , spune grupul german de etică citat de Telegraph.

Protestul lor vine să sprijine cazul în care un frate și o soră din Saxonia trăiau împreună, concepând chiar 4 copii. Cei doi frați fuseseră crescuți separat dar s-au întâlnit când sora, Susan K, împlinise 16 ani iar fratele, Patrick S, era deja adult.

Citeşte şi:  O nouă bombă cu ceas. Două puteri nucleare rivale au escaladat conflictul
Patrick S a fost condamnat la 3 ani închisoare pentru incest, cuplul nereușind să schimbe verdictul de vinovat în ciuda intervențiilor către Curtea Europeană a Drepturilor Omului.

Așa zisa familie a fost nevoită să trăiască separat după ce judecătorii au decis că există o datorie a Curții de a le apăra copii de consecințele relației părinților lor.

Doi dintre cei patru copii ai cuplului suferă deja de pe urma inconștienței părinților. Aceștia s-au născut cu handicap, rezultat direct al incestului care sporește enorm riscul apariției anomaliilor genetice în momentul conceperii fătului.

Citeşte şi:  România condamnată la CEDO pentru cârdășie la tortură cu CIA. Reprezentanții partidelor tac

Grupul german de etică declară că își bazează recomandarea pe o îndelungă cercetare ce a dus la concluzia că multe cupluri sunt forțate să își trăiască viața incestuoasă în secret. Grupul dă exemplu o femeie ce era șantajată de tatăl său și de fostul soț că îi vor lua copii dacă nu pune capăt relației dintre ea și fratele vitreg.

Citeşte şi:  Orfelinatele din România au devenit, de mulţi ani, terenul de vânătoare al pedofililor de pretutindeni

Un sondaj al institului Max Planck a relevat faptul că în jur de 4% dintre germani au avut relații incestuoase.

Cu toate acestea, un purtător de cuvânt al Angelei Merkel a declarat că este puțin probabil ca guvernul să țină cont de recomandările grupului de etică.

„Abolirea legilor anti-incest ar transmite un semnal greșit. Eliminarea pedepsei în cazurile de incest ar contravine protecției copiilor din cadrul respectivei familii”, a declarat purtătorul de cuvânt Elisabeth Winkelmeier-Becker.