În ultima vreme, s-a vorbit mult despre Organizația Națiunilor Unite (ONU) și acțiunile sale – în special despre acele acțiuni care depășesc cu mult sfera de aplicare a rolului pe care Carta fondatoare îl desemnează pentru organizație.

pavlik-morozov

Ca o scurtă reamintire de istorie – ONU este, practic, organismul internațional care a succedat Ligii Națiunilor – cel care nu a reușit să prevină războiul mondial (anterior, atroce).

ONU își concentrează – și și-a concentrat, de multă vreme, energia pe „a face mai bine” – mediind, oferind un teren neutru pentru dialog, ajutând acele locuri de pe glob care, din păcate, au fost afectate de războaie locale începând cu 1945 – și, în general, nu repetând greșeala predecesorului său de a se îngloda în irelevanță.

Citeşte şi:  Faţa ascunsa a transplantului de organe

S-ar putea crede că, având în vedere pericolul real al unui nou război global, acest lucru ar trebui să ocupe toată energia și atenția ONU. Dar v-ați înșela.

Iată că ONU se ocupă de lucruri precum presupusul „discurs al urii”.

Însă pacea mondială – asta ar trebui să fie misiunea ONU. Nu de a supraveghea rețelele de socializare pentru un „discurs al urii” definit în mod dubios.

ONU își folosește acum resursele sale mereu precare (în funcție de contribuția țărilor membre și, în consecință, de modul în care organizația satisface agendele celor mai mari contribuabili) pentru a se ocupa de lucruri precum „discursul de ură” online, real sau perceput ca atare.

Citeşte şi:  Vaccinările forțate încalcă Declarația UNESCO privind bioetica și drepturile omului

Dar poate fi aceasta cu adevărat misiunea organizației mondiale înființate pentru a se asigura că nu se va întâmpla un alt război mondial și pentru a ajuta/media conflictele regionale?

Pare aproape absurd. Și totuși, iată-l. Se pare că ONU ar fi coborât în cenzura internetului, „încurajând” oamenii să se raporteze unii pe alții pentru discursuri de ură online.

Chiar așa? Aceasta este misiunea voastră acum? Ce ziceți de furnizarea de alimente și apă potabilă în zonele de război și de negocierea acordurilor de pace?

Citeşte şi:  România: Noile manuale de clasa a V-a incită la distrugerea familiei: copiii sunt învățați să fugă de acasă

O modalitate de a dispărea în obscuritate ca un broker de încredere și imparțial este ca o organizație să facă declarații de acest gen.

Haideți să nu ne facem griji cu privire la un Armaghedon nuclear – în schimb, ce măsuri putem lua pentru a „combate” aceste tweet-uri enervante?

Ei bine, conform unui tweet al ONU – sunt chiar opt: „pauză, verificare a faptelor, reacție, provocare, sprijin, raportare, educație și angajament”.

Ar fi comic, dacă nu ar fi mirosit în cele din urmă a tragedie.

Sursa: https://www.un.org/en/hate-speech

ONU vrea ca oamenii să se denunțe între ei pentru "discurs de ură"

ONU vrea ca oamenii să se denunțe între ei pentru „discurs de ură”