Selectați Pagina

Otrava din usturoiul chinezesc, comercializat în supermarketuri

Otrava din usturoiul chinezesc, comercializat în supermarketuri

usturoiProbabil că atunci când mergi să faci cumpărături în supermarket, și tu ești tentată să te îndrepți către lădițele acelea pline cu usturoi mare și foarte alb.

Probabil că atunci când mergi să faci cumpărături în supermarket, și tu ești tentată să te îndrepți către lădițele acelea pline cu usturoi mare și foarte alb.

Într-adevăr, usturoiul din China, căci despre el este vorba, este plăcut ochiului. Nu însă și organismului. 80% din usturoiul comercializat în toată lumea provine din China, țară în care metodele de certificare nu sunt de încredere. Usturoiul produs în această țară este ușor de recunoscut datorită mai multor aspecte, pe care le vom dezvolta în cele ce urmează.

Citeşte şi:  Utilizarea în exces a smartphone-urilor afectează vederea copiilor

Specialiștii susțin că acest usturoi este pulverizat cu substanțe chimice al căror rol este acela de a-i stopa creșterea, de a-l albi și de a-i distruge dăunătorii. Aceiași specialiști trag un semnal de alarmă și referitor la tehnicile de cultivare a usturoiului practicate de chinezi. Ei susțin că producătorii obișnuiesc să fertilizeze solul cu deșeuri umane netratate, potrivit ampress.ro.

Citeşte şi:  Un leac de iarnă: OŢETUL DE MERE

Mai mult, în scopul distrugerii paraziților, cultivatorii chinezi tratează usturoiul cu o substanță foarte toxică, bromură de metil. Dacă este expus unei concentrații foarte mari de bromură de metil, omul poate dezvolta afecțiuni respiratorii grave, putându-i fi afectat, de asemenea, sistemul nervos central. Adesea, această substanță cauzează moartea. De asemenea, producătorii chinezi supun usturoiul unor tratamente cu plumb, sulfiți sau cu alți compuși foarte periculoși, potrivit avantaje.ro.

Citeşte şi:  Un băiat îşi revine la viaţă cu puţin înainte să fie executat conform cu „previziunile ştiinţifice solide” ale unor medici

Usturoiul din China este păstrat la temperaturi foarte scăzute și depozitat pe perioade lungi de timp. Stocarea îndelungă are drept rezultat scăderea nivelului de alicină, un constituent de bază al usturoiului, responsabilă pentru majoritatea beneficiilor pe care usturoiul le aduce sănătății. Știind toate aceste lucruri, poate că ar trebui să încerci să-ți îndrepți atenția către usturoiul autohton, mai puțin aspectuos, ce-i drept, dar mult mai sănătos și mai aromat.

Abonați-vă la canalul nostru Telegram!

Decizia de publicare a opiniilor dvs ne aparţine în întregime. Responsabilitatea juridică pentru conţinutul comentariilor dvs va revine în exclusivitate. In cazul in care contin expresii necuviincioase sau calomnii suntem nevoiti sa-l anulam. Va multumim pentru intelegere.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *