Comentariu juridic: A se lua în considerare că declaraţiile de mai jos nu sunt scrise în vre-o lege sau hotărâre. Deci e doar o declarație a Ministrului Sănătății, făcută în două scopuri:
1. Pentru a motiva cetățenii, a testa reacția să vadă dacă se supun.
2. Încă nu au argumentarea juridică pentru a introduce această măsură. Probabil, se gândesc la textul unei hotărâri.
Și așteaptă să implementeze asta România sau altă țară.
Notă: Pas cu pas, vaccinarea devine obligatorie. Cel puțin pentru cadrele didactice. Ala Nemerenco anunță că profesorii care nu se vaccinează, sunt obligați ca la fiecare două săptămâni să prezinte teste. Sper că doamna ministru știe ce salarii au profesorii și câte sute de lei costă testele de COVID. PS: Din 1 septembrie, fiecare copil va fi nevoit să dea bani nu numai pentru fondul clasei, dar deja și pentru testul profesoarei!

Pas cu pas, vaccinarea devine obligatorie în Republica Moldova
Elevii vor reveni în sălile de clasă, începând din 1 septembrie. Anunţul a fost făcut de către Ministrul Sănătății, Ala Nemerenco, după ședința Comisiei Naționale Extraordinare pentru Sănătate Publică. Totodată, Nemerenco a anunțat că a fost aprobată o nouă instrucțiune privind procesul de învățământ. Astfel, angajaţii instituțiilor de învățământ din țară vor fi obligați să prezinte teste negative la COVID-19, în cazul în care nu sunt vaccinți.
„De la 1 septembrie, procesul educațional va avea loc cu prezența fizică, dar cu condiția respectării anumitor instrucțiuni. Fiecare școală va verifica cum poate să activeze. Ca să prevenim îmbolnăvirea cu COVID-19, Comisia a recomandat ca 95 % din persoanele adulte din instituțiile de invățământ sa fie vaccinate împotriva COVID până la 1 octombrie. Însă, până la atingerea acestui nivel de 95%, cadrele educaţionale nevaccinat vor efectua și prezenta, din surse proprii, o dată la 14 zile rezultatul unui test la COVID-19. Angajaţii din învăţământ vaccinaţi nu vor trebui să facă teste, ci vor prezenta document care atestă imunizarea împotriva COVID-19 sau un document care arată că persoana a suportat COVID” a declarat ministrul Sănătății.
Ministrul Sănătăţii, Ala Nemerenco, a declarat că decizia a fost luată pentru a proteja elevii şi studenţii. În prezent, doar aproximativ 32% dintre angajaţii din educaţie s-au imunizat complet la nivel de ţară, iar în Capitală – de aproape două ori mai mulţi: 75 la sută.
Moldova: Ministra Sănătății anunță că toți profesorii nevaccinați vor fi testați, o dată la 14 zile. Profesorii vor achita testele.
Estonia: Ministra Educației anunță că toți profesorii nevaccinați vor fi testați, o dată la 7 zile. Din contul bugetului de stat.
Simțiți diferența în atitudine?