JPMorgan Chase a anunțat că intenționează să piloteze o nouă tehnologie de plată care ar permite clienților să plătească cu palma sau cu fața, în locul unui card de credit sau de debit tradițional.

Pe urmele Chinei: În SUA se vrea ca oamenii să plătească pentru bunuri prin scanarea biometrică feţei sau a palmelor

Pe urmele Chinei: În SUA se vrea ca oamenii să plătească pentru bunuri prin scanarea biometrică feţei sau a palmelor

În urma unor implementări tehnologice similare în China, dacă programul pilot va merge bine, banca intenționează să implementeze serviciul în baza sa mai largă de clienți comercianți din SUA și să introducă un nou val de plăți biometrice care îi îngrijorează pe cei care se preocupă de confidențialitate.

Citeşte şi:  Veganilor, laptele vostru de soia nenorocește planeta!

Ascensiunea tehnologiei biometrice, care utilizează măsurători corporale unice pentru a autentifica identitatea unei persoane, este impulsionată de corporații pentru a face din aceasta metoda de plată implicită în întreaga lume.

Noul proces de plată funcționează prin înscrierea palmei sau a feței unui client printr-un proces în magazin. La casa de marcat, clientul își scanează fața sau palma pentru a finaliza tranzacția.

Potrivit Bloomberg, Jean-Marc Thienpont, șeful departamentului de soluții omnichannel din cadrul departamentului de plăți al JPMorgan, consideră că „evoluția tehnologiei de consum a creat noi așteptări pentru cumpărători. Comercianții trebuie să fie pregătiți să se adapteze la aceste noi așteptări”.

Programul pilot ar putea include o cursă de Formula 1 în Miami, precum și unele magazine de tip brick-and-mortar. Ramon Peneda, director de informații pentru Marele Premiu de Formula 1 Crypto.com Miami, a declarat că „posibilitatea de a lansa acest nou sistem de plăți bazat pe biometrie ar îmbunătăți experiența din ziua cursei pentru oaspeții noștri, deoarece aceștia se vor bucura de un nou proces de plată mai rapid.”

Citeşte şi:  UE vrea o bază de date internaţională cu feţele noastre, plus recunoaştere facială implementată pe continent

În ultimii ani, China a devenit un lider mondial în implementarea acestei tehnologii de plată prin recunoaștere biometrică. Metoda de plată a transformat modul în care milioane de oameni efectuează zilnic tranzacții.

Investițiile țării în inteligența artificială, big data și tehnologiile de supraveghere au facilitat dezvoltarea sistemelor avansate de recunoaștere facială. Impulsul guvernului pentru o societate fără numerar a stimulat și mai mult adoptarea metodelor de plată digitale, ceea ce face ca plățile prin recunoaștere facială să fie o evoluție naturală în societatea pe care China încearcă să o creeze.

Citeşte şi:  Nuuu, nu e Big Brother! E spre binele tuturor: Poliţia Română cumpără un sistem de recunoaştere facială pentru a obţine date din Facebook sau camere de supraveghere

Doi dintre giganții tehnologici chinezi, Alibaba și Tencent, au fost pionierii revoluției plăților prin recunoaștere facială cu platformele lor respective, Alipay și WeChat Pay.

Cu toate acestea, guvernul chinez a jucat un rol crucial în adoptarea pe scară largă a plăților prin recunoaștere facială. Prin promovarea metodelor de plată digitale și prin acordarea de sprijin de reglementare, guvernul a încurajat creșterea acestei tehnologii prin dezvoltarea unei baze de date de recunoaștere facială la nivel național.

Sursa:https://www.bloomberg.com/news/articles/2023-03-23/jpmorgan-test-will-ditch-cards-to-let-consumers-pay-with-palm-or-face-instead