Ministerul Finantelor din SUA cumpara kituri de supravietuire pentru toti angajatii care supravegheaza sistemul bancar – un fel de ASF pentru banci.

NB: dupa cum stim SUA nu are o banca nationala ci moneda este emisa de un cartel de banci private, guvernul avand capacitati minime de controlare si coordonare cu Fed-ul. Cu toate acestea, in fiecare banca se afla un reprezentant al guvernului care supravegheaza activitatea, dupa cum stim SUA fiind campioana in ultimul timp la birocratie. Supravegherea in sistemul financiar, fiind facuta de birocrati de-ai statului este evident apa de ploaie, pana acum nu a fost condamnat nici un bancher desi bancile din SUA au facut toate crimele posibile, de la spalare de bani la incalcarea embargoului impotriva Iranului sau manipularea cursului. Cu o mica amenda insa, daca esti banca/bancher mare scapi in Amerika – tara in care toti oamenii sunt liber, dar unii sunt mai liberi ca altii.

Citeşte şi:  Dumnezeu pune în traistă, dar e nevoie să o ținem și noi deschisă…

Iata componente din contine kitul de supravietuire:
– rucsac in care sa incapa toate (logic – Dorel supraveghetorul il pune in spate si sare hopa in elicopterul care vine sa il eliebreze cand haitele de yankei ia cu asalt banca)
– mancare uscata si bogata in calori;
– tablete de purificare a apei;
– lanterna cu radio;
– niscavai medicamente si produse de pansat/dezinfectat rani;
– etc – pentru lista completa, vezi ZH

Citeşte şi:  Puterea oricărui microb din lume nu este mai mare decat puterea lui Dumnezeu

Peste 3800 de angajati ai agentiei urmeaza sa primeasca kiturile care in mod normal sunt distribuite doar la angajatii guvernamentali din armata, politie, FBI, securitate nationala etc.

Nu exista o explicatie oficiala a acestei achizitii, se stie doar suma: 200.000$ – cam 50$/kit. Imi aduc insa aminte ca Sima marturiseste intr-un articol ca prin 2011, si ai nostri planuiau sa apere bancile cu taburile, cand Europa era in pragul destramarii. Spun “era” nu pentru ca acum nu ar mai fi, dar acum optimismul este mai puternic, mai ales pe meleaguri mioritice.

Citeşte şi:  Majoritatea finlandezilor se pronunţă împotriva aderării la NATO

Ce sa intelegem noi din asta, sa ne speriem sau sa ramanem indiferenti? Eu unul ma gandesc ca daca in kitul ala nu au pus si veste antiglont, premisele sunt optimiste.

Autor: Gigel Chiazna