Ce este semnătura electronică?

Semnătura electronică este o succesiune de coduri numerice care au la bază un program de criptare (de cifrare) a datelor personale. Mai pe înţeles, semnătura electronică este un card cu microcip în care funcţionează două coduri formate din cifre: unul de identificare a persoanei, iar celălalt cod este de control al primului. În prima fază, deţinătorul semnăturii electronice nu va mai plăti bani peşin la ghişeu, taxele către stat, ci folosind e-semnătura (semnătura electronică), plata se face automat din contul bancar. Orice act de vânzare sau cumpărare se efectuează prin acest instrument. Datele personale sunt date generale de identificare care, deocamdată, nu conţin date biometrice şi sunt înscrise într-un registru electronic cu acces limitat.

Semnătura electronică reprezintă un set de informaţii în format electronic, care sunt ataşate unor documente în formă electronică. Semnătura electronică serveşte ca metodă de identificare a semnatarului şi este înmagazinată pe suport magnetic securizat.

Citeşte şi:  Vine timpul, şi nu e departe, cînd antihrist îşi va marca oamenii săi cu semnul său

Ce este un certificat digital?

Un certificat digital este o ’’carte de identitate’’ virtuală, care îţi permite identificarea fără echivoc pe internet. Certificatele digitale şi tehnologia PKI oferă garanţia că o anumită acţiune pe Internet a fost efectuată de o anumită persoană, maşină sau server web. Garanţia este asigurată de faptul că certificatul are semnătura electronică a autorităţii de certificare, creându-se aşa-numitul lanţ sau ierarhie de ’’încredere’’.

De ce nu trebuie să acceptăm semnătura electronică

Se ridică din nou problema securităţii datelor personale care pot fi colectate şi utilizate în alte scopuri fără consimţământul expres al persoanei care solicită certificatul, deşi legea interzice acest lucru. În momentul în care extinderea semnăturilor electronice va tinde să acapareze întreaga populaţie, ele vor fi deservite de cipuri electronice specializate, unice, în care vor fi stocate o mare cantitate de date de identificare, inclusiv date biometrice (fotografie digitală, ADN, amprentă digitală, palmară sau iris) împreună cu datele de sănătate ale posesorului, sub forma cardului electronic de identitate, sau şi mai rău, a cipurilor de identificare implantate în corp.

Citeşte şi:  «Sfârşitul este aproape, iar lumea continuă să vândă şi să cumpere…»

Totodată, trebuie arătat faptul că deja se lucrează la setul de reglementări privind trecerea la moneda unică, iar când acest lucru se va petrece, în mod firesc semnătura electronică va deveni obligatorie la toată populaţia şi la fel şi cipul de identificare care o generează. Acest lucru este foarte periculos, deoarece viaţa noastră va depinde total de calculatoare şi de acest sistem de cipuri ale căror date pot fi uşor accesate şi manipulate de către cunoscători în cele mai oneroase scopuri, creând premisele sclaviei electronice a anilor ce vor veni.

Unde ajung până la urmă datele noastre personale?

În baza Deciziei Comisiei din 31 ianuarie 2011 în temeiul Directivei 95/47/CE a Parlamentului European şi a Consiliului privind nivelul de protecţie a datelor cu caracter personal, aflăm că toate aceste date se vor centraliza nicăieri altundeva decât în Israel. Statele membre au luat toate măsurile necesare pentru a se conforma prezentei Decizii în termen de trei luni de la data notificării acesteia.

Citeşte şi:  Sfântul Ioan Gură de Aur: Dracii pot face false minuni și deci și false vindecări

Controlul informatic presupune deja şi un control economic. De la controlul economic oare cât mai este până la instalarea marelui Împărat antihrist? Să ne amintim ce spunea Părintele Paisie Aghioritul: ’’Antihristul cel aşteptat va fi într-un fel ca un diavol întrupat, care se va prezenta poporului israelian ca Mesia şi va înşela lumea. Vin ani grei, vom avea încercări mari. Creştinii vor avea mare prigoană. Şi uită-te: oamenii nici nu înţeleg că trăim în vremurile vremurilor, că pecetluirea înaintează. Trăiesc ca şi cum nu s-ar întâmpla nimic. De aceea spune Scriptura că va căuta să înşele, de va fi cu putinţă, şi pe cei aleşi’’ (Matei 24, 24; Marcu 13, 22).

Din revista Atitudini, nr. 16, aprilie 2011