Notă: Pruncucidere asistată de la distanță. Republica Moldova nu încetează să șocheze. Nu poate asigura învățămîntul de la distanță sau echipamentul medical necesar spitalelor, în schimb poate instrui de la distanță cum să omori pe cei nenăscuți.

Adică în Moldova nu mai avem cu ce ne ocupa decât cu omorârea copiilor încă din burta mamei? Adică să nu moară doar de COVID da să-i și omoare pe cei neajutorați chiar din burta mamei!

Au grijă ca nu cumva în această perioadă să se nască mai mulți decât mor… #Criminali Pe aceşti maniacii nu-i bagă nimeni în carantină la închisoare?

Citeşte şi:  Părintele Justin Pârvu despre intrarea Basarabiei în Uniunea Europeană

Urmează ştirea apărută pe portalul de ştiri agora.md:

A fost lansat primul serviciu de avort medicamentos gestionat de la distanță, prin telemedicină.

Scopul proiectului este de a facilita accesul femeilor la servicii de avort medicamentos, metoda recomandată de OMS, în timpul pandemiei de COVID-19. Serviciul a fost lansat de Centrul de Instruire în Domeniul Sănătății Reproductive (CIDSR).

„Lansarea acestui serviciu este determinată și de faptul limitării îngrijorătoare a accesului la servicii de avort în siguranță de la debutul epidemiei de COVID-19 în Republica Moldova, când multe clinici au fost închise, femeile nu se pot deplasa, recomandarea generală din partea autorităților este să stăm acasă!” susține în acest sens medicul ginecolog obstetrician și directoarea CIDSR, Rodica Comendant.

Citeşte şi:  Până la ziua de azi, în Moldova nu a fost înregistrat niciun caz de REINFECTARE cu Covid19

Procedura de autogestionare a avortului la domiciliu presupune ghidarea pacientei de la distanță de către un medic și constă în următorii pași:

1. Accesarea de către pacientă a paginii web special create pentru acest serviciu: www.avort.md/prin_telemedicina/ pentru a confirma sarcina printr-un test și calcula termenul sarcinii ce va determina eligibilitatea serviciului;

2. Consilierea de către un medic ginecolog, competent în această metodă, la telefon sau prin intermediul unui apel video;

3. Accesarea  medicamentelor la o farmacie din localitate, pe baza prescripției medicale expediate pacientei. În lipsa farmaciei în localitate – medicamentele vor fi expediate prin poștă sau curier. În timpul administrării medicamentelor, pacienta va putea oricând să contacteze medicul pentru întrebări;

Citeşte şi:  Statistică: Moldovenii sunt tot mai săraci de la un an la altul

Evaluarea va avea loc 1-2 săptămâni mai târziu prin intermediul telefonului sau unui apel video, în care medicul va constata dacă avortul e complet sau pacienta trebuie să vină la clinică.

Peste 4 săptămâni  pacienta va repeta testul de sarcină pentru o evaluare definitivă a succesului.

Serviciul de avort prin telemedicină este implementat în cadrul proiectului pilot pentru o perioadă de 2 ani.