Biserica a construit în multe sate din bani proprii, şcoli, adăposturi pentru copii orfani, a asfaltat drumuri, fără să aibă nicio obligaţie în acest sens. Dar lucrurile astea sunt interzise pentru presă. Presa ce este in intregime antiromaneasca nu va dezvalui nimic bun despre biserica. Dimpotriva, va promova falsuri cu sccopul de a rupe poporul roman de biserica, dar asta este si dovada ca este antiroamensca. Sunt şi mulţi români în presă, dar acţionarii/proprietarii în mare majoritate nu sunt români. Şi politica editorială o face stăpânul, nu angajatul.
Autor: Dan Tanasescu
„Vrem spitale şi nu Catedrale”, era îndemnul sub care erau românii chemaţi la un protest îndreptat împotriva bisericii române. Nu au venit decât 4 oameni, adică doar cei 4 care chemau lumea la proteste. Românii nu au căzut în această capcana penibilă lansată de cei care vor să atace spiritualitatea românească.
Ortodoxia creştină românească este parte a fiinţei poporului român, tot aşa cum şi limba română reprezintă un alt element definitoriu. Cele două reprezintă baza identităţii naţionale româneşti şi orice atac asupra uneia din aceste componente reprezintă de fapt un atac asupra poporului român.
Rolul Bisericii este să se ocupe de Spirit şi nu de partea materială a vieţii.
Suntem cu toţii trişti de situaţia dezastruoasă în care este sistemul medical românesc, dar este penibil să dăm vina pe biserică pentru asta. Nu este rolul ei să se ocupe de acest lucru, deşi de multe ori o face cu mult mai bine decât cei responsabili. Sunt zeci de mii de români care au beneficiat de sprijinul Bisericii Ortodoxe Române, mulţi dintre ei copii părăsiţi.
De spitale trebuie să se ocupe hoţii care au condus România în anii de după revoluţie, dar care nu i-au reprezentat pe români, ci interesele străine în ţara noastră. Pentru asta plătim impozite şi taxe.
Acum când vedem preoţi în fruntea poporului şi îndemnându-i să îşi apere averea, a se vedea Roşia Montană sau gazele de şist, se pare că globaliştii nu mai sunt la fel de fericiţi. Probabil că ar vrea o populaţie fără de identitate şi lipsită de orice sprijin.
Biserica Ortodoxă Română reprezintă un bastion puternic al românismului. Cazurile izolate în care prelaţii nu se comportă tocmai corespunzător sunt preluate cu insistenţă şi scoase în faţă de instituţii media ce nu au acţionari români.
Singurul lucru constant pe acest pământ românesc l-a reprezentat limba şi învăţătura creştină. Politicienii au venit şi au plecat, regimurile au venit şi au plecat, Biserica a reuşit prin credinţă să ne ţină alături. Unii atacă Biserica conştient şi programat, alţii cad în plasa primilor şi răspândesc dezinteresat mai departe mesajele, dar marea majoritate beneficiază de pe urma învăţăturii acesteia.
***
- Preoţi, cu cruce-n frunte! căci oastea e creştină,
- Deviza-i libertate şi scopul ei preasfânt.
- Murim mai bine-n luptă, cu glorie deplină,
- Decât să fim sclavi iarăşi în vechiul nost’ pământ!
Autor: Lulea Marius Dorin
Anul acesta se împlinesc 10 ani de când eu am L-am cunoscut pe Dumnezeu și Biserica Sa. Dând timpul înapoi, pe când eram în liceu, un prieten spunea că există trei etape atunci când joci un joc pe calculator. Prima, când ești foarte încântat și te bucuri de noutatea lui; a două când te plictisești de el și nu vrei să-l mai joci și te apuci de altul; iar a treia etapă când, după ceva vreme, te apuci iar de el și-ți dai seama că e un super joc, în comparație cu altele, și abia acum îl apreciezi la adevarata lui valoare.
Făcând o paralelă cu jocurile, eu sunt acum în etapa a doua a vieții mele din Biserică, în perioada când ceea ce văd în Biserică mă dezamăgește și mă face să scad în credință. Lucrez la Arhiepiscopia Dunării de Jos, în Biroul de presă, și meseria mea este să fiu reporter, să merg la toate evenimentele, să consemnez în scris ceea ce se întâmplă și să fac fotografii. Poate că fiecare din voi ați văzut cum la marile sărbători ale Bisericii, de Crăciun, la Învierea Domnului, la Bobotează, la Sfânta Cuvioasă Parascheva sau la Sfântul Dimitrie cel Nou, marile posturi de televiziune transmit imagini cu oameni care s-au îngrămădit, s-au bătut, s-au împins, s-au certat pentru un loc în față la rândul cu aghizamă mare, sau pentru un pachețel de mâncare.
Televiziunea pentru mine nu beneficiază de aceeași credibilitate ca în trecut, pentru că am văzut cât de ușor poate manipula prin știri și imagini, și cât de ușor poate impune unui eveniment, prin selectarea subiectivă a cadrelor, linia pe care o dorește, punând accentul pe ceea ce interesele o dictează.
Dragilor, acum două zile postul de televiziune Antena 1 a transmis o știre de la Bobotează și primele imagini ale știrii au fost cu oamenii care se îngrămădeau la aghiazmă. Nu s-a făcut nicio introducere, nu s-a amintit ce este cu sărbătoarea de azi, de la ce biserică sunt imaginile, cine a slujit acolo, de ce vin oamenii să ia aghiazmă ci pur și simplu s-a trecut direct la subiectul de rating: „oamenii s-au îngrămădit și s-au certat…” Din punct de vedere jurnalistic știrea aceasta este un zero, e defapt un can-can, o bârfă aruncată așa ca telespectatorii să aibă de ce se agăța și să se înrăiască împotriva Bisericii. Și ca să înțelegeți mai bine ceea ce se întâmplă vă pot spune că la evenimentele la care particip și eu, la care stau ore în șir în picioare, vin cameramani, corespondenți ai televiziunilor naționale, dar exact la sfârșitul evenimentului, așezându-se afară lângă mulțimea de oameni care așteaptă pachete cu mâncare, aghiazmă mare, ramuri de salcie, sau alte lucruri, și încep să filmeze așteptând scandalul. Acești cameramani nu intră în biserică, nu filmează preoții, nu filmează slujba, nu-i interesează nimic altceva din acel eveniment decât să plece la sediu cu câteva minute de îmbulzeală și câteva țipături.
Ce să înțeleg eu din ceea ce văd? Că acești cameramani au ordin de la superiorii lor ca să scoată în evidență doar ce-i rău din Biserică, și atât. Unii zic că masonii sau evreii care conduc aceste televiziuni dau aceste ordine. Parțial au dreptate, parțial nu, oricum nu despre asta vreau să vorbesc în acest articol. Discuția despre noua ordine mondială și răul organizat din lume nu rezolvă nimic, important este doar ca eu să-mi văd păcatele și să încerc să fiu mai bun și să iubesc mai mult, să ajut mai mult, și așa să facă fiecare creștin în parte.
De ce mass-media atacă Biserica Ortodoxa Română? Pentru că oamenii din mass-media sunt dezamăgiți de Biserică, de slujitorii ei și de noi creștinii-ortodocși care o reprezentăm zi de zi în societate.
Pe de o parte slujitorii Bisericii, diaconi, preoți și ierarhi își arată realizările la TV Trinitas, la Radio Trinitas, la Ziarul Lumina, în Agenția de Presă Basilica, și în alte publicații locale, și oamenii percep o față frumoasă a Bisericii, formată din persoane dedicate, harnice și cu viață sfântă, iar pe de altă parte societatea îi întâlnește pe acești oameni zi de zi și vede în viața lor cu totul altceva. Sunt de acord să arăți doar partea frumoasă a lucrurilor și să nu-ți speli hainele în public, dar pe de altă parte nu sunt deacord să te dai ”sfânt” și ”mare milostiv”, iar în viața de zi cu zi să fii zgârcit și un om plin de patimi. Degeaba cântă un preot frumos la Liturghie și degeaba predică frumos, dacă el prin viața lui nu arată mai nimic din ceea ce cântă și spune. Trăiesc zilnic dezamăgirea de a asculta predici care nu mă mai ating aproape deloc, pentru că slujitorii care dau aceste sfaturi nu fac mai nimic din ceea ce zic. Unora ca acestora Mântuitorul Hristos le spunea:
„Vai şi vouă, învăţătorilor de Lege! Că împovăraţi pe oameni cu sarcini anevoie de purtat, iar voi nu atingeţi sarcinile nici cel puţin cu un deget.” (Luca 11, 46)
Cum să propovăduiești smerenia și o viață de înfrânare când cobori dintr-o limuzină și intri la un mare ospăț? Cum să vorbești despre cinste și adevăr când minți zi de zi și te învoiești la tot felul de învârteli pentru bani? Cum să le spui altora să postească când tu nu postești? Cum poți să-i îndemni pe tineri să aibă mulți copiii și o familie frumoasă când tu, ca preot, ai un copil sau niciunul? Cum poți să-L slujești pe Hristos când pentru tine Dumnezeu este o poveste prin care îți rezolvi propriile interese? Cum poți să vorbești de frica de Dumnezeu când faptele tale rele sunt strigătoare la cer, și s-ar înfricoșa și cel mai mare păcătos să le facă? Cum poți vorbi de credința în Dumnezeu când tot ceea ce faci tu denotă necredință?
Mă iertați !
Sunt preoți în fața cărora mă înclin și mi-e așa drag să-i văd și sa-i aud încât n-aș mai pleca de lângă ei. Sunt monahi în mănăstiri și preoți la sate și orașe cărora le-aș săruta și picioarele când le văd viața sfântă, smerită și curată. Nu vreau să denigrez Biserica și pe slujitorii ei ci vreau doar să audă și ei cei fel gândim noi, enoriașii, oamenii aceia simpli din biserică. Vreau doar să audă și ei că noi simțim tot ceea ce fac, vedem și nu ne pot păcăli ușor. Atitudinea lor fățarnică nu ne poate păcăli pentru că în inima noastră simțim dacă ei au dragoste sau sunt doar interesați.
De ce mass-media atacă Biserica Ortodoxa Română? Pentru că e sătulă de minciuni, pentru că nu mai suportă atâta fățărnicie ”creștină”, pentru că undeva în adâncul ei, presa vrea să descopere adevărul, chiar dacă este motivată în acest demers de bani sau faimă. A patra putere în stat sau ”câinele democrației”, așa cum mai este numită presa, are ca scop descoperirea Adevărului. Nu știu câți cunosc din presă că Hristos este Adevărul, dar mai toți simt că în Biserica Ortodoxă Română sunt multe lucruri ne-la-locul lor, iar predicile clericilor și comunicatele de presă ale Patriarhiei nu mai pot băga mizeria sub covor. A devenit prea evident, păcatele strigă prea mult, oamenii devin din ce în ce mai indignați. Nu te poți preface că nu se întâmplă nimic.
Nu doar slujitorii Bisericii sunt de vină ci și noi credincioșii ortodocși care trăim în societate alături de oameni ce nu-L cunosc pe Dumnezeu și nu cunosc Biserica. Societatea e dezamăgită de Dumnezeu și din cauza mea, pentru că prin faptele mele nu am putut arăta mai mult. Și din cauza ta! și a celorlalți din jurul nostru. Noi, creștinii de astăzi vrem să trăim o viață duhovnicească modernă, fără prea mult efort și înfrânare, un fel de hobby de suflet, sau un fel de sport de weekend.
Mi-am dezamăgit prietenii și-i dezamăgesc în continuare pentru că gândesc lumește, la fel ca și ei, pentru că nu am dragoste mai mult decât arată ei, pentru că nu mă înfrânez așa cum ar trebui, pentru că viața duhovnicească alături de Dumnezeu nu mă arată esențial diferit de ceilalți ci în mare parte la fel. Credința mea în Dumnezeu nu mă face în mod real alt om ci doar parțial, într-o mică măsură, îndeajuns de mică încât să nu convingă.
De ce nu vin tinerii la Biserică astăzi? Pentru că oamenii din Biserică nu arată frumusețea Bisericii în viața lor. Creștinii nu-L arată pe Dumnezeu prin faptele lor.
Noi, creștinii Bisericii Ortodoxe împreună cu slujitorii ei, nu suntem sinceri! Vrem să ne dăm sfinți și înțelepți dar în realitate faptele ne vădesc că suntem plini de păcate iar sfințenia este străină de noi.
Pe mine m-a surprins Părintele Rafiil Noica atunci când a spus că el nu vrea să țină conferințe sau să vorbească în public pentru că nu e îndeajuns de pregătit și nu-și poate lua o asemenea răspundere. Asta e o atitudine de om cu viață sfântă, de om cuviincios care-și vede slăbiciunile și care se smrește înaintea lui Dumnezeu.
Dacă Biserica Ortodoxă Română, prin toți membrii ei, ar fi mai sinceră în atitudinea ei față de societate ar avea mult mai mult de câștigat. Dacă mâine, preotul care și-a cumpărat Masserati și a smintit o țară întreagă, s-ar duce să-l vândă și și-ar cere iertare în fața enoriașilor lui, ar câștiga mult prin atitudinea lui sinceră. Dacă maica stareță care a născut doi gemeni și a scandalizat o țară întreagă ar ieși și ar spune: „Îmi pare tare rău, am greșit, voi ieși din monahism și voi merge în lume să-mi cresc copiii așa cum se cuvine… voi merge să-mi mărturisesc păcatele unui duhovnic… mă iertați…” Dacă unul dintre ierarhii care merg în mașini foarte scumpe ar renunța la luxul unui automobil și ar merge cu tramvaiul, cu autobuzul sau pe jos atunci, așa cum făcea patriarhul Serbiei, vă spun că oamenii l-ar ierta și ar câștiga încredere în cuvântul lui.
Era o întâmplare care este relatată în Proloage în care un episcop căzuse în desfrânare și venind în fața poporului, în biserică, le spune tuturor ce a făcut și cu părere de rău îi anunță că de mâine va pleca și nu va mai fi episcopul lor, nefiind vrednic să poarte această haină a arhieriei. Toți credincioșii, văzând sinceritatea episcopului lor, încep să strige că-l vor înapoi și că îl iartă. Episcopul refuzând de câteva ori, pâna la urmă se înduplecă și le spune că va rămâne episcop doar dacă fiecare din cei din biserică va călca peste el la ieșire din biserică, ca pe un preș, ca pedeapsă pentru ceea ce a făcut.
Oamenii pot fi înțelegători cu neputința umană și chiar cu neputințele slujitorilor, dar doar dacă se smeresc și își cer iertare pentru ce au făcut.
La fel se va raporta societatea și la noi credincioșii Bisericii. Dacă noi arătăm milă și înțelegere față de lume și ei vor arăta înțelegere față de noi. Dacă noi strigăm și acuzăm și ne dăm mari sfinți și judecăm pe oricine greșește atunci și societatea ne va taxa și penaliza la fiecare greșeală.
Revin și spun că avem nevoie de a fi sinceri în comportamentul nostru. Știm foarte bine că viața noastră nu este nici pe departe la nivelul unei vieți sfinte și că avem multe patimi, și din acest motiv cred că ar fi mai bine să ne arătăm în societate ca oameni păcătoși dar dornici de mântuire, ca oameni care știu ce este binele și adevărul dar încă nu au puterea să-l împlinească așa cum ar trebui.
Extremismul înfățișat în credința noastră nu poate decât să dăuneze și să încerce, fără succes, să acopere niște lacune mari ale vieții noastre duhovnicești. Creștinul este un om delicat, blând și smerit cu inima. Delicatețea și harul din sufletul unui creștin va convinge pe ceilalți că Biserica este Împărăția lui Dumnezeu. Fiecare dintre noi ar trebui să simtă în inima lui ceea ce zice apostolul Pavel: „Iisus Hristos a venit în lume ca să mântuiască pe cei păcătoşi, dintre care cel dintâi sunt eu.” (1 Timotei 1, 15)
Știți de ce preferă unii oameni mai mult lumea decât viața în Biserică?
Pentru că adesea lumea este mai sinceră în fuga ei după plăcere, decât creștinii și clericii în căutarea mântuirii. Iar oamenii din afara Bisericii sunt mai râvnitori în a căuta plăcerile lumii decât noi creștinii în a-L căuta pe Dumnezeu.
E mai plăcută o atitudine sinceră și nefățarnică față de păcat, decât o atitudine mincinoasă față de Dumnezeu, la fel cum e mai plăcut Domnului un păcătos care se smerește decât un drept care se mândrește.
Eu nu sunt sincer cu viața mea duhovnicească… adică nu sunt destul de serios și din acest motiv mă mint singur, mă îndreptățesc și mă conving că merge și așa.Presa țipă și denigrează Biserica pentru că în adâncul inimii noastre toți știm că nu merge și așa iar la judecată Dumnezeu nu va tolera fățarnici și vicleni, ci oameni cumsecade, cinstiți și sinceri în ceea ce au făcut.
Autor: Claudiu Balan
PS: Tot ce e legat de biserica suna bine, iar stirile de acest fel se raspandesc precum microbii. Daca ori de cate ori am auzi ceva negativ despre biserica, am spune macar Doamne indreapta lucrurile, Doamne lumineaza mintile celor ce fac rau …, am avea parte de mai mult bine. Uneori ma gandesc ca Dumnezeu ingaduie astfel de lucruri ca sa ne scoata pe noi din lenevire.
Citeste mai mult: adev.ro/mykn28
Pentru ca Onilã, mertzane, case de neam prost, calugari pedofili…de astea 😀
Biserica a construit în multe sate din bani proprii, şcoli, adăposturi pentru copii orfani, a asfaltat drumuri, fără să aibă nicio obligaţie în acest sens. Dar lucrurile astea sunt interzise pentru presă. 🔺 https://c.aparatorul.md/cosag 🔺
„…Împreună cu Biserica strig asupra ereticilor, şi pe care i-a afurisit ea, şi eu îi afurisesc. Întrebu-te, dar: Au eretici sunt râmlenii cu al lor Papă? Bine ştiu că vei zice că sunt eretici. Şi de vreme ce sunt eretici, precum şi adevărat sunt, atunci Sfânta noastră Biserică îi afuriseşte pe dânşii. Şi pe care Sfânta Biserică îi afuriseşte şi eu, împreună cu Biserica, fiul ei fiind, îi afurisesc. Şi dacă eu, împreună cu Biserica, îi afurisesc pe râmleni, cu Papa al lor, pentru că sunt eretici, cu ce îndrăzneală tu, cu ce minte îndrăzneşti a grăi asupra mea că Papa într-acest chip mărturiseşte ca şi mine? Întru adevăr acum am cunoscut că s-au împlinit cuvintele mele, pe care le-am grăit de tine: Că bătrân eşti, dar cuvintele întru tine ai ca de copil. O! că dacă s-ar fi socotit ţie şi de la Dumnezeu ca de un copil. Însă ştiu că de aceasta înfricoşată va fi ţie întrebare de la Dumnezeu, dacă nu te vei pocăi cu osârdie…”
Sfântul Paisie de la Neamţ
In cazul mass-mediei care loveste in Ortoxism, stie perfect ce face.Adica nu altceva decat planul Fiarei si anume de a reuni biserica Ortodoxa cu Catolicismul dar in fond se urmareste un plan si mai elaborat si mai ascuns- subjugarea Ortoxiei la Catolicism. Mai departe mai au inca un PLAN perfid unirea tuturor religiilor dand exemplul ortodoxiei.Ei probabil vor motiva prin: voi toti va inchinati la Dumnezeu doar ca il numiti altfel( lucru cu nimic mai fals pt. ca unii sunt decat inchipuiri absurde ale unor entitati lacome, geloase si razbunatoare si nu Creatorul lumii, iar altii se inchina chiar si lui Lucifer sau alte zeitati ale razboiului chiar.Fiecare sa creada in ce vrea, nici Dumnezeu nu impune ceva cu forta, dar pe raspunderea lui si sa nu ne puna nimeni in troaca asta cu ghiveci de dat la porci.
P.S imi cer scuze pentru cei care citesc mesajul anterior care este scris in graba si recunosc, la nervi, deci plin de greseli ortografice dar nu neg esenta mesajului ci o voi sustine cu orice pret oricare ar fi acesta. Ma daruiesc complet lui Dumnezeu – Tatal si Creatorul nostru, imi pun sufletul in Bratele Lui Divine si de aceea NU are de ce sa imi fie frica de satan cu toate ca o fi la fel de inteligent ca si unul cu o mie de universitati dar mai stiu si cat de subtil, pervers si mincinos este. A spune un Adevar cu jumatati de masura este un pacat si mai mare pentru ca un adevar pe jumatate este cea mai PERICULOASA minciuna. Acest articol asta face de fapt, spune Aevarul pe jumatate atat cat sa para credibil incat sa castige increderea insa prin asta este cu atat mai pervers si mai manipulator.
Stii ce cred eu despre tine,autorule al acestui articol?? esti ANTICRIST care te erijezi intr-un aparator al Ortodoxiei dar de fapt la fel ca si satan din Biblie arati cu degetul catre pacatele crestinilor incercand sa motivezi pacatele tale mult mai grave iar in articol este vorba de asa zisa „motivatie” al mass-mediei cand lovesc in biserica.Stii ce mai cred?? INTENTIONAT nu vrei sa scrii despre masonerie ca sa nu divulgi scopul ascuns al acestui articol si cred ca stii cu mare exactitate ca acesi preoti/patriarh la care te referi pt ai defaima nu-s decat niste marionete in mana masoneriei care conduce politic tara asta, mai stii si ca tot ei fac parte din electoratul care l-a pus pe patriarhul care se plimba cu limuzina aia frumoasa.. in functie.Cu alte cuvinte „ridica un nenorocit care este corupt si avid dupa situatie materiala( i-a luat si mostenirea fratelui mai mare dupa ce acesta il ajutase sa termine scoala cu toate ca era si el sarac, se sacrificase sa faca un bine fratiorului iar el, patriarhul(intentionat fara majuscula deoarece este patriarh dar nu al bisericii noastre decat asa de forma)… ajuns acolo prin ajutorul masoneriei- oare cati nu o stiu?? este patriarhul celor rai asa ca tine.Esti ORIBIL si o stii, mai ales ca nu cred ca nu stii nici macar cu ce ajutor a ajuns patriarh. Doar un mason nu ar prefera sa scrie despre alti masoni atata timp cat au jurat sa se apere ca fratii, si de ce nu ai scrie?? pentru ca ar fi posibil sa duvulgi SCOPUL lor malefic- denigrarea bisericii, idealul lor de a reuni bisericile intr-o singura biserica aflata apoi la mana lor controlata de ei in TOTALITATE, controland prin asta si mai ales prin cip-uri pe viitorii cetateni ai NEW AGE,da? Veti reusi atata timp cat prostimea neinformata se lasa manipulata de mass-media care asa cum chiar tu ai recunoscut la inceputul articolului, pune in cadru CE VREA ca sa iasa ia bine si nu biserica cu care lupta. Sunteti satui de pacatele preotilor?? si credeti ca prin a lovi in biserica o ajutati?? nu ar fi deajuns ca acei preoti ajunsi in posturile lor in mod dubios defaimeaza Casa Domnului? Daca loviti si voi in CASA Domnului ajutati cu ceva?? De ce numai crestinii trebuie sa fie smeriti?? presa nu e crestina si ea, nu trebuie sa fie la fel de smerita, duioasa si blanda? Ea are voie sa lupte impotriva bisericii ca sa o defaimeze taind din anumite parti ale unui film si expunand adevarul fragmentat ca sa arate NUMAI ce e mai urat in lumea enoriasilor?? Ea in acest caz(presa despre care scrii) este mai smerita? mai duioasa? mai umana?? mai blanda pentru ca taie din cadre ce nu ii convine si pune doar ce ii convine?? Satanistii care se inchina la satan in cubluri de metal cu muzica aia desantata sioribila care imita ORICE pana si grohaiala sau voma porcilor numai cultura NU, de ei de ce nu te iei, autorul smerit si credincios?? A treia etapa cand te vei intoarce la biserica cand va fi????? Cand vei primi un shut de la anticristul cel mare??satan este entitatea cea mai malefica si perfida posibila se de malefica ce este bine nu vei primi de la ea, poate cand te vei convinge de asta vei urma etapa a 3-a.
Credinciosul nu poate fi numai smerit ci TREBUIE sa dea si o palma rasunatoare peste obrazul presei mincinoase si defaimatoare la adresa Ortodoxiei. Acum vreti ecumenism iar eu fac ceva pe el ca sa iti arat cat de smerit trebuie sa fie un credincios si sa dea Domnul doar pacatul asta sa il am.Ma DEZIC DE curva curvelor – Catolicismul care a incoronat imparati sangerosi si lacomi, Ortodox am fost si Ortodox voi ramane pana la sfarsitul vietii, asa sa imi ajute Dumnezeu, Amin.
aveti dreptate dle Claudiu Balan, insa se spune ca „poporul isi merita conducatorii!”, respectiv daca poporul ar fi alcatuit din sfinti, poate si conducatorii ar fi la fel…
ECUMENISMUL ÎNCEARCĂ SĂ ÎNGROAPE ORTODOXIA!
Radu Iacoboaie, 5 iulie 2014
Doamne Iisuse Hristoase, Fiul Lui Dumnezeu, miluiește-mă pe mine păcătosul! Fiecare pas făcut de noi spre ecumenism înseamnă un cui bătut la sicriul ortodoxiei…
Frați ortodocși, Evanghelia Sfântului Ioan, în capitolul 10 (Iisus, Păstorul cel bun, și oile Sale) ne vorbește despre Mântuitorul Iisus Hristos și despre iubirea Lui nemărginită față de noi, cei care credem cu adevărat în El. În versetul 15 este scris: ,,Precum Mă cunoaște Tatăl și Eu cunosc pe Tatăl. Și sufletul Îmi pun pentru oi.” Iar în versetul 27: ,,Oile Mele ascultă de glasul Meu, și Eu le cunosc pe ele, și ele vin după Mine.” Așadar, noi ortodocșii suntem cei care mergem după învățătura lăsată de Mântuitorul nostru.
În privința unirii (în sensul de ecumenicitate, nu ecumenism), consider că versetul 16 ne spune foarte clar: ,,Am și alte oi, care nu sunt din staulul acesta. Și pe acelea trebuie să le aduc, și vor auzi glasul Meu și va fi o turmă și un păstor.” Cu alte cuvinte, mântuirea s-a dat și celorlalte neamuri, în afara celui iudeu din vechime.
Piatra de poticnire pentru ecumeniști însă este interpretarea care se dă acestor cuvinte ,,și va fi o turmă și un păstor”. În contextul prezentat, se subînțelege că ,,Păstorul” este Hristos și ,,turma” este mulțimea credincioșilor care cred în El și fac voia Lui (ortodocșii). Este un adevăr incontestabil.
Ecumeniștii, mergând pe linia interpretării sectare tendențiose, a scoaterii din context a unor pasaje din Sfânta Scriptură, înțeleg și spun cu totul altceva. Ei se gândesc că este vorba despre un Păstor din lumea aceasta iar cel mai îndrituit pentru ei este desigur Papa, care guvernează în calitate de conducător politic statul independent Vatican, și păstorește în același timp peste un miliard de credincioși catolici din toată lumea.
Ecumeniștii nu fac altceva prin această interpretare strâmbă, deformată, decât să readucă în actualitatea vremurilor pe care le trăim a dorinței fariseilor și cărturarilor iudei, inclusiv a zeloților, de a avea un conducător, un împărat din lumea aceasta. Și negreșit va deveni. Se va prezenta în locul lui Hristos pe care nu L-au primit și îl vor primi pe antihristul care va veni, după cum este profețit în Cartea Apocalipsei. Dar greșeala se vede și din această strămutare a ,,dorinței” acesteia. Atunci, ei se străduiau din răsputeri să scape de sub jugul robiei stăpânirii romane, căutau dreptatea lumească. Nu întâmplător arhiereul Caiafa îi instigase împotriva Lui Hristos, gândind că este mai bine să moară un om și să fie salvat neamul lor, profețind răstignirea Sa.
Evreii sioniști, care merg în continuare pe teza poporului ales de Dumnezeu și se simt perfect îndreptățiți să conducă și să stăpânească întreaga lume, așteaptă și astăzi pe Mesia. Și multe semne din jurul nostru ne fac să credem că timpul antihristului se apropie. De aceea AU NĂSCOCIT ECUMENISMUL, PENTRU A PREGĂTI TERENUL LUI ANTIHRIST. Și nu l-au inventat de azi de ieri. Este programat de la sfârșitul secolului al XIX-lea.
De ce este necesară această unire ecumenistă? Unirea credincioșilor este imperativ necesară pentru a-l întrona pe antihrist ca împărat al lumii întregi, o lume în care trebuie să existe o singură religie, un singur guvern, o singură justiție, o singură monedă (și aceea virtuală, în mediul electronic). Iar dacă statele lumii, îndeosebi cele ortodoxe se vor opune ecumenismului, credem că se va declanșa cel de-al treilea război mondial. Oricum este profețit. Și dacă un singur stat care deține arme nucleare va ataca, se va ajunge la un război devastator. Și cei care vor supraviețui îl vor accepta mai ușor pe antihrist, care le va promite pacea…
Este la o scară mult mai mare, cam ceea ce s-a petrecut în fosta Iugoslavie, unde ortodocșii s-au opus în mod hotărât unirii cu ereticii catolici și unde, sub pretextul nerespectării drepturilor omului de către regimul Miloșevici etc., au intervenit brutal forțele militare ale NATO, care au bombardat luni în șir acest stat vecin cu România, inclusiv capitala sa Belgradul. Mergeți să vedeți și astăzi urmele acestui război.
MASONERIE – COMUNISM – ECUMENISM. Ecumenismul este așadar o formă a globalismului actual, care vizează globalizarea religioasă. Dar nu există nici un motiv îndreptățit pentru realizarea acestui proiect globalizant. Cum să faci un ghiveci din toate religiile și credințele lumii pentru a-i aduna pe toți laolaltă și să iei câte ceva de la fiecare? Adevărul nu este fragmentar. Ei zic că nici o religie nu deține adevărul absolut. Total greșit. Ei zic că toți avem același Dumnezeu. Nu este adevărat. Există un singur Dumnezeu, Viu și Atotputernic, Creatorul tuturor celor văzute și nevăzute și nenumărați zei mincinoși creați de mintea omului. Și mai există și unii oameni care se cred pe pământ dumnezei în mândria lor luciferică: masonii. În ortodoxie însă, omul tinde spre dumnezeire (sfințenie) iar smerenia înseamnă să te consideri pe tine cel mai mare păcătos… Amin
Cu dragoste întru Hristos, nevrednicul Radu Iacoboaie
5 iulie 2014
REFERITOR NUMAI LA CELE SCRISE DE CLAUDIU BĂLAN:
Deși aceste rânduri sunt foarte frumoase și credibile, pentru că pun degetul pe unele răni dureroase pe care ne dorim a le vindeca, sunt unele aspecte care umbresc tot mesajul exprimat și pun sub semnul întrebării sinceritatea autorului.
De pildă: ,,Discuția despre noua ordine mondială și răul organizat din lume nu rezolvă nimic, important este doar ca eu să-mi văd păcatele și să încerc să fiu mai bun și să iubesc mai mult, să ajut mai mult, și așa să facă fiecare creștin în parte.
De ce mass-media atacă Biserica Ortodoxa Română? Pentru că oamenii din mass-media sunt dezamăgiți de Biserică, de slujitorii ei și de noi creștinii-ortodocși care o reprezentăm zi de zi în societate.”
Atitudinea recomandată nu este creștină. Părintele Iustin Pârvu, ca să dau doar un exemplu, ne îndemna să fim informați și vigilenți. Păi, dacă am avea această atitudine, ar mai protesta cineva împotriva cipurilor, ereziilor, a legalizării homosexualității și multe altele? Autorul se pronunță neutru față de incriminarea și rolul masoneriei în angrenajul vieții societății. Am întâlnit, ce-i drept și câțiva monahi cu o asemenea atitudine, dar mă repet, nu este în regulă, nu este deloc creștină, deloc mărturisitoare a adevărului.
Cât privește atacurile din partea mass mediei față de Biserică, aici trebuia să se specifice care anume. Părerea mea este că ele vin din partea celei necreștine, celei care răspunde la comenzi politice sau nu, venind din partea celor care urăsc de moarte ortodoxia, din toată fibra lor.
Apoi, un alt exemplu mai grăitor: ,,Extremismul înfățișat în credința noastră nu poate decât să dăuneze și să încerce, fără succes, să acopere niște lacune mari ale vieții noastre duhovnicești. Creștinul este un om delicat, blând și smerit cu inima.”
Păi, în vremurile acestea tot mai tulburi vine și ne recomandă moderația și ne sugerează tăcerea? Auzi, extremiști! Gata, să-i punem la zid și să terminăm odată cu ei!… Că prea tulbură apele în jur și se vor lua credincioșii după ei…
Dar Hristos a fost tolerant când le-a răsturnat tarabele vânzătorilor și schimbătorilor de bani din Templu? Sau Sfântul Nicolae a greșit când l-a pălmuit pe ereticul Arie? Sau nenumărații martiri anticomuniști uciși și torturați în închisorile și lagărele de muncă comuniste au greșit în atitudinea lor?
Mă bucur oarecum de un singur fapt. Că am putut semnala un fals îndemn, disimulat într-un discurs retoric care îndemna la smerenie…