GPS-Tracking-SystemsDin ce în ce mai mulți oameni sunt de acord că ne îndreptăm încet dar sigur către un stat global totalitar. Dovezile sunt în jurul nostru, trebuie doar să vrem să le vedem. Legile adoptate în ultimul deceniu în statele așa zis democratice mi-au întărit aceste convingeri. Drumul către acest stat totalitar este precedat de anumite experimente desfășurate în paralel în mai multe țări cu scopul de a testa reacția oamenilor și de a vedea funcționalitatea programului.

De cele mai multe ori aplicanții acestor programe nu știu că fac parte dintr-un program mai mare însă sunt situații în care acești pioni împinși la înaintare știu exact în ce direcție se va merge. Un astfel de exemplu cred că este și experimentul ce a început și se va desfășura în România, dacă nu se vor luă măsuri de contracarare.

Serviciul Român de Informaţii vrea dreptul de a percheziţiona calculatoarele românilor. Mai mult, are de gând să impună “înmatricularea” tuturor dispozitivelor care accesează internetul. Motivul? Infracţionalitatea cibernetică care este în creştere.

Ne întoarcem în era comunistă ? Se pare că da!

Generalul SRI Dumitru Dumbravă a declarat, la Comisia de Tehnologia Informațiilor și Comunicații din cadrul Camerei Deputaților, acolo unde se dezbate proiectul de Lege privind securitatea cibernetică, că  realitatea virtuală în care trăim nu mai are răbdare cu dezbaterile îndelungate ale legilor în Parlament, atâta vreme cât „În fiecare secundă sunt 8 noi utilizatori ai Internetului și 18 victime ale diverselor fraude pe internet. În 24 de ore se scriu 250.000 de coduri malițioase. Un troian poate să infecteze în zilele noastre 1,2 miliarde de PC-uri. Noi putem să avem răbdare, dar realitatea obiectivă și virtuală nu are răbdare cu noi. Câte victime au fost în cele două săptămâni de secunde de când discutăm noi această lege?”.

Citeşte şi:  Atenționare în privința îndosarierii electronice! Dosarul electronic de sănătate (DES)- un risc la adresa drepturilor și libertăților fundamentale

Generalul SRI spune că este normal ca serviciile să poată avea acces oricând la datele de logare dintr-un computer infectat, care poate e folosit în criminalitatea cibernetică fără ca utilizatorul lui să știe (din cauza unui virus).

Dumbravă susţine că ritmul cu care se dezvoltă ameninţările cibernetice este prea rapid, iar dezbaterea îndelungată a Legii privind securitatea cibernetică afectează grav securitatea României. „În fiecare secundă sunt 8 noi utilizatori ai Internetului şi 18 victime ale diverselor fraude pe Internet. În 24 de ore se scriu 250.000 de coduri maliţioase. Un troian poate să infecteze în zilele noastre 1,2 miliarde de PC-uri. Noi putem să avem răbdare, dar realitatea obiectivă şi virtuală nu are răbdare cu noi. Câte victime au fost în cele două săptămâni de secunde de când discutăm noi această lege?”, a declarat acesta. Potrivit proiectului de lege privind securitatea cibernetică, percheziţia informatică se poate efectua chiar dacă persoana vizată nu a comis nicio faptă penală sau infracţiune şi fără să mai fie nevoie de autorizaţia unui judecător. Generalul SRI spune că este normal ca serviciile să poată avea acces oricând la datele de logare dintr-un computer infectat, care poate e folosit în criminalitatea cibernetică fără ca utilizatorul lui să ştie (din cauza unui virus). Dumbravă consideră că, dimpotrivă, apelul la decizia unui judecător nu este esenţital, câtă vreme „dacă mergi cu computerul la depanat nu treci mai întâi pe la judecător ca să-i ceri avizul ca depanatorul să se uite în computerul tău”.

Citeşte şi:  Proiect de lege în scopul reeducării copiilor minori care săvârşesc fapte prevăzute de legea penală sau contravenţională, dar nu pot fi traşi la răspundere

Așadar, după ce ACTA nu a putut fi aplicată, băieții cu ochi albaștrii s-au gândit să ocolească acest “impediment” și să înainteze spre aprobare Legea securității cybernetice. Este destul de clar că aceste entități ale statului doresc acces la tot mai multe informații despre noi fără ca un judecător, sau un organ ce reprezintă legea să le dea aprobare. Știu că într-un stat ca România judecătorii pot fi cumpărați destul de ușor însă, în opinia mea omul de rând s-a transformat de la “nevinovat până la proba contrară” la VINOVAT PÂNĂ LA PROBA CONTRARĂ.

Dacă stăm și privim cum aceste personaje ne conduc și ne verifică viața în mod constant fără să facem ceva, suntem vinovați de consecințele acestor încălcări ale drepturilor oamenilor. Societatea civilă, persoane private și organizații care sprijină acest protest, cer Guvernului României și instituțiilor publice românești să respecte drepturile cetățenilor la viață privată.

Citeşte şi:  Recomandam sa cititi. Adoptia internationala. Analiza juridico-comparativa. Riscul RM de a ratifica Convenţia Consiliului Europei privind adopţia.

Astfel, semnatarii:

  1. Amintesc că dreptul la viață privată este un drept fundamental al omului, care stă la baza existenței și supraviețuirii societăților democratice. Este esențial pentru demnitatea umană și susține exercitarea altor drepturi, precum libertatea de exprimare și de informare și libertatea de asociere, și este recunoscut de legea internațională a drepturilor omului. Activitățile care restricționează dreptul la viața privată, inclusiv supravegherea comunicațiilor, pot fi justificate doar atunci când sunt prescrise de lege, când sunt necesare pentru a atinge un scop legitim și când sunt proporținale cu scopul urmărit. (Principii internaționale privind aplicarea drepturilor omului în monitorizarea comunicațiilor)
  2. Solicită respingerea imediată de către Parlament și retragerea de către Guvern a mai sus meționatei propuneri care încalcă dreptul la viață privată al cetățenilor români.
  3. Cer anularea rapidă a legii privind reținerea datelor, pentru  a respecta decizia CEJ.
  4. Subliniază că pentru orice acțiuni viitoare ale Guvernului care ar putea afecta dreptul la viață privată sau orice alt drept fundamental, trebuie să fie redactate și adoptate propuneri doar după îndeplinirea cerințelor de transparență cerute de legea 52/2003, cu o analiză completă a impactului asupra drepturilor omului și obligatoriu cu solicitarea opiniei Autorității Naționale de Supraveghere a Prelucrării Datelor cu Caracter Personal.

semneaza petitia

Surse

http://www.apador.org/parlamentul-ne-leaga-computerele-direct-la-serverele-serviciilor-secrete/

http://www.apador.org/blog/wp-content/uploads/2014/06/Amendamente-Legea-securitatii-cybernetice.pdf

http://adevarul.ro/tech/internet/video-vrea-aplice-sri-codul-rutier-internet-calculatoare-inmatriculate-perechezitii-fortate

https://www.youtube.com/watch?v=nXanTrq47Lg