Am văzut aseară pe un post de televiziune două persoane (o femeie și un bărbat) care „ne învățau” cum să folosim tot felul de obiecte (reprezentând, spre exemplu: un copac, un vârf de munte luminat etc, așezate în diferite locuri din casă – mărturisesc că n-am ascultat prea mult) pe post de „aducătoare de noroc” în afaceri.

Credeam că cei care fac afaceri sunt niște oameni calculați, pragmatici, nu niște babe proaste. Mă rog…

Citeşte şi:  Serafim Rose: E mult mai tîrziu decît îţi închipui, frate! De aceea, grăbeşte-te să săvîrşeşti lucrarea Domnului!

Era o emisiune întreagă, seara, la o oră de maximă audiență, numai că eu n-am avut răbdare să ascult asemenea tâmpenii mai mult timp.

Nu mi-a venit să cred. Poate că emisiunile de acest gen sunt difuzate de mai multă vreme, iar eu de-abia acum am văzut, nu știu…

Nu erau de ajuns emisiunile cu „cititorii de zodii”/ astrologii?

S-a prostit într-atât de mult societatea românească, încât se întoarce la amulete și „obiecte magice”?

Citeşte şi:  Proorocia Sfântului Metodie, Arhiepiscopul Patarelor: Vor rătăci mulţi de la dreapta credinţă

Interesant e că asemenea persoane, „dubioase” pentru mine, sunt întreținute la discuție de prezentatori tv care, în restul timpului, au aerulcă sunt oameni foarte lucizi și serioși.

Nu sunt ei cei care critică Biserica, slujbele de sfințire, Sfânta Aghiasmă…ori de câte ori se ivește ocazia?

Nu sunt acestea televiziunile care, nu demult, tunau și fulgerau împotriva exorcizărilor, ca fiind „din Evul Mediu”?

Citeşte şi:  Ştiaţi că Consiliul Mondial al Bisericilor a primit ca membru cu drepturi depline un ordin religios care slujeşte lui satana?

Unde ești, CTP-ule, ca să te umpli de mânie împotriva unor asemenea anacronisme și obscurantisme? Și alții…

Preoții nu pot să alunge demonii prin slujba Bisericii, dar voi puteți să-i chemați prin reinventarea și reutilizarea miturilor și a simbolurilor păgâne?

Asta nu e „prostie” și „înșelătorie”?!

Dar dacă asemenea emisiuni sunt rodul tâmpirii galopante a populației, atunci consecințele neteologizării, sunt din ce în ce mai vizibile

Sursa: Teologie pentru azi