3 iulie 2019, la ora 17:45 ora locală, o tornadă a lovit oraşul chinez Kaiyuan, provincia Liaoning, în nord-estul Chinei.

Pentru această regiune un astfel de fenomen nu e ceva neobişnuit, însa uraganul a fost într-atît de puternic încît acum i se dedică pagini întregi în presa mondială.

Autorităţile chineze au raportat 6 morţi şi 190 răniţi, dar judecînd după imagini, acest număr este unul foarte îndoielnic.

Meteorologii ca întotdeauna în astfel de cazuri nu au careva explicatii logice a acestor fenomene, care au loc pe întreg pămîntul deja.

Spania:

Germania:

Alasca:

Japonia – ploile torenţiale şi inundaţiile au forţat peste 1,2 milioane de persoane să fie evacuate:

Citeşte şi:  Preot ortodox ucis în Daghestan în urma unui atac terorist asupra unor lăcașuri de cult, soldat cu 10 morți și 25 de răniți

O altă tornadă a făcut ravagii în Taiwan şi Australia, iar în Sibia au avut loc inundatii masive. Şi asta timp de doar o săptămînă. Deci nu poate fi vorba de vre-un „front atmosferic”, căci schimbările au loc haotic la nivel global.

Dar acestea sunt doar o parte a problemei. China, în provincia Shandong peste 1,19 milioane ha de culturi agricole au ars din cauza căldurii care nu mai conteneşte de la începutul lunii iunie. Acestea reprezintă 21,9% din toată suprafaţa cultivată. Anul trecut, astfel de incendii au ars cca 10% din suprafaţa cultivata, şi autorităţile chineze erau alarmate, iar anul acesta cînd deja 22% sunt arse, absolut toţi tac.

Citeşte şi:  Mitropolitul Neofit de Morfu: Noua Ordine Mondială își propune să reducă populația lumii

Minnesota, unul din cele mai importante state agricole din SUA:

Datele statistice arată că un sfert din recolta de porumb şi soia a fost transformată în noroi de către grindina care cădea cu 180km/h, ceea ce a dus şi al ruperea scoarţei de pe copaci.

Tot ce vedeti mai sus, s-a întîmplat timp de doar o săptămînă. Şi dacă e să ne amintim că primăvara această o parte din culturi au fost distruse de îngheţuri, iar în iunie au fost secete, inundaţii şi grindină, atunci se prevede ca în toamnă sa nu prea existe roadă. Astfel că pentru început preturile la culturile agricole ar putea să se majoreze. Apoi, din cauza deficitului de hrană pentru animale, va creşte preturile la carne, ca într-un final să crească exponenţial preţurile pentru semninţe în primăvara următoare.

Citeşte şi:  O bloggeriță din Franța a fost amendată cu 1.500 de euro pentru că o recenzie negativă la un restaurant apărea prea sus în rezultatele Google

În general criza alimentară globală se pare că ne bate la uşă, aşa că vă sfătuim să luati măsuri din timp.