SFINȚII PĂRINȚI AU SPUS CA NU SE POATE LUA BINECUVANATRE DE LA PREOTII CARE NU ISI FAC CORECT SEMNUL SFINTEI CRUCI!

Cele trei degete astfel împreunate se pun pe frunte – pentru a sfinți mintea -, apoi coboară pană la buric – pentru a sfinți simțurile -, de acolo, mâna merge la umărul drept, iar apoi ea merge orizontal la umărul stâng – pentru a sfinți puterea trupului.

Citeşte şi:  Dacă nu vă nevoiţi acum, când sunteţi tineri şi aveţi lângă voi şi povăţuitor, atunci când vă veţi nevoi?

În timp ce se face semnul Sfintei Cruci, se rostește “in numele Tatălui” (când mână e pe frunte), “si al Fiului” (când mână coboară la buric), “si al Sfântului Duh” (când mână se duce de la un umăr la celălalt), „Amin” (când mână o retragem de la umărul stâng).

Cele trei degete împreunate simbolizează unitatea Sfantei și nedespărtitei Treimi. Celelalte două degete, strânse unul langă celălalt și ambele în podul palmei inchipuiesc cele două firi, omenească și dumnezeiască, unite în persoană Domnului nostru Iisus Hristos.

Citeşte şi:  Hristos a făcut doar binele, şi totuşi oamenii L-au răstignit. Nu te uita la oameni. Trebuie să tinzi către Dumnezeu

Odata, o femeie credincioasa si-a scos crucea cand a fa­cut baie. Alaturi se spala o vrajitoare care, observand acest lucru, s-a oferit sa o spele pe spate. Dupa aceea, femeia cre­dincioasa a zacut doua zile fara sa se poata misca. Acum este periculos sa ramai fara cruce chiar si pentru o clipa.

Mancarea fara cruce si fara rugaciune poate deveni otra­va. Semnul crucii trebuie facut cu atentie, evlavios.

Citeşte şi:  Epifanie: Ucrainenii patrioți trebuie să renunțe la numele lor, dacă acesta e un nume de Sfânt de origine rusă

Sfantul Ioan Gura de Aur spune ca de cel care isi face semnul crucii fluturand mana in graba se bucura diavolii, iar crucea facuta corect ii bucura pe ingeri.