Potrivit Biroului Național de Statistică, în luna mai au fost înregistrate creşteri mai mari de preţuri la următoarele produse alimentare:
- cartofi – cu 82,4%,
- fructe proaspete – cu 12,1% (în special: struguri – cu 30,4%, citrice – cu 15,8%, fructe de livadă sămânţoase – cu 15,7%, fructe de livadă sâmburoase – cu 9,3%, fructe exotice – cu 4,4%),
- miere de albine – cu 1,6%,
- crupe – cu 1,5%,
- peşte proaspăt şi congelat – cu 1,3%,
- carne, preparate şi conserve din carne – cu 1,2% (în special: carne de porc – cu 4,1%, preparate de culinărie din carne – cu 3,3%, preparate din carne şi semifabricate – cu 1,9%, carne de vită – cu 0,8%),
- băuturi răcoritoare – cu 1,1%,
- legume proaspete – cu 0,6% (în special: sfeclă roşie – cu 47,1%, morcovi – cu 44,2%, ardei graşi – cu 23,3%, ceapă uscată – cu 20,0%, usturoi – cu 13,6%, vinete – cu 7,4),
- maioneză, muştar şi alte condimente – cu 0,9%.
Totodată, în perioada de raport au scăzut preţurile la castraveţi – cu 17,6%, dovlecei – cu 16,8%, varză – cu 15,6%, pomuşoare de livadă (căpşune) – cu 10,6%, tomate – cu 8,9%, ouă de găină – cu 7,7%, ciuperci proaspete – cu 2,3%, lapte integral – cu 0,6%, brânză din lapte de vacă – cu 0,5%, zahăr tos – cu 0,2%.