Carnea procesată ascunde o mulțime de surprize neplăcute: pe lângă faptul că este dăunătoare sănătății, ar conține și ingrediente netrecute pe etichetă, printre care și ADN uman.
Un studiu privind compoziția binecunoscutilor hot dog (crenvurst într-o chiflă), atât vegetarieni cât și cu carne, a demonstrat că aceștia conțin o mulțime de ingrediente surpriză, scrie The Telegraph.
Clear Food Labs, o companie de analiză a alimentelor, a descoperit că 10% din produsele de tip hot dog vegetariene conțin carne.
Mai îngrijorător decât atât, compania a găsit urme de ADN uman în 2% din mostrele de hot dog și în două treimi din mostrele de hot dog vegetarieni.
Cel mai probabil, spun cercetătorii, acestea provin dintr-o proastă igienă a angajaților fabricilor producătoare, fiind vorba de salivă și alte fluide corporale.
Compania a găsit discrepanțe și în etichetele produselor, precum înlocuitori de porc și ingrediente surprinzătoare precum pui și miel.
Clear Food a folosit „tehnologie genetică” pentru a analiza aproape 350 de produse de tip hot dog provenite de la 75 de mărci americane comercializate de 10 lanțuri de magazine importante.
Sursa: http://independent.md/