Cercetătorii care lucrează la un nou vaccin împotriva malariei au folosit cel puțin 200 de țânțari pentru a înțepa participanții cu Plasmodium modificat genetic

Țânțari modificați genetic înțeapă oamenii în cadrul unui test științific: „Mi s-a umflat tot antebrațul și am făcut bășici”

Țânțari modificați genetic înțeapă oamenii în cadrul unui test științific: „Mi s-a umflat tot antebrațul și am făcut bășici”

Oamenii de știință încearcă să găsească un nou vaccin împotriva malariei prin plasarea antebrațelor oamenilor deasupra unei cutii pline cu țânțari.

Cercetătorii de la Universitatea din Washington folosesc țânțari pentru a injecta în participanții umani paraziți Plasmodium modificați genetic care îi împiedică să se îmbolnăvească. Cu toate acestea, organismele lor produc anticorpi care îi fac capabili să lupte împotriva bolii reale.

„Folosim țânțarii ca și cum ar fi 1.000 de mici seringi zburătoare”,

a declarat Dr. Sean Murphy, medic la Universitatea din Washington, într-o lucrare recentă. Murphy nu intenționează să vaccineze oamenii cu ajutorul țânțarilor. În schimb, această practică va fi folosită doar în cadrul unor studii clinice, deși folosirea țânțarilor vii pentru a se hrăni cu subiecții este considerată un subiect controversat.

Citeşte şi:  România și Rusia sunt singurele țări din lume a căror număr de copii avortați a depășit numărul populației în viață

Echipa a ales să folosească țânțarii deoarece injectarea parazitului modificat prin intermediul acelor este mai costisitoare și necesită mult timp, potrivit NPR. Mai mult, Dr. Kirsten Lyke de la Școala de Medicină a Universității din Maryland a declarat pentru NPR că ea crede că utilizarea unui parazit viu este „o schimbare totală a jocului”, menționând totodată că „toate aspectele vechi devin noi din nou”.

Citeşte şi:  Starea de război ca normalitate: Ce e de făcut?

Un subiect al testului a afirmat că și-a pus antebrațul peste o cutie plină cu cel puțin 200 de țânțari. Testul include 26 de persoane, unele dintre ele prezentând semne de protecție împotriva malariei luni de zile mai târziu.

„Mi s-a umflat tot antebrațul și am făcut bășici”, a declarat Carolina Reid pentru NPR. „Familia mea râdea și mă întreba: „De ce te supui la așa ceva?”.

Anul trecut, Organizația Mondială a Sănătății a aprobat primul vaccin împotriva malariei, denumit RTS de GlaxoSmithKline, dar care are o eficacitate de numai 30-40%.

Citeşte şi:  Am ajuns să cumpărăm, la preţuri colosale, alimente IRADIATE!

Susa: https://www.foxnews.com/health/scientists-test-new-malaria-vaccine-box-mosquitoes-whole-forearm-swelled