Telefonul mobil ne uşurează viaţa, dar ne-o pune şi în pericol. Utilizarea în exces a mobilului poate provoca dureri de cap, probleme de memorie şi concentrare, depresii şi fluctuaţii ale tensiunii arteriale. Dar acestea par efecte uşoare, dacă ne gândim că, tot mai mulţi cercetători cred că radiaţiile emise de mobile ne îmbolnăvesc de cancer.

Timpul tot mai mare petrecut la telefon este un semn clar al dependenţei de telefonul mobil, un fenomen studiat de medicii din întreaga lume.

Citeşte şi:  Angajați de la Registru, Arhiva Națională, Stare Civilă – complicii unei grupări specializată în acte false

Nomofobia este teama care afectează tot mai mulţi tineri, care devin dependenţi afectiv de telefonul mobil, cei care suferă de aceasta boală intră în sevraj, când rămân fără telefoanele smartphone.

Mult mai grav este că, persoanele care nu se pot dezlipi de telefoane, ar putea ajunge, în timp, şi la medici cu alte specializări. Tot mai multe studii confirmă că radiaţiile emise de mobile cresc riscul de cancer.

Citeşte şi:  Numărul utilizatorilor de Internet în continuă creștere

În lucrarea sa de diplomă, medicul Robert Marian a demonstrat că radierea e cu atât mai mare, cu cât ne depărtăm de celula care emite semnalul de telefonie mobilă.

Când suntem în mişcare telefonul mobil emite cu putere mai mare rezultând astfel radiaţii mai mari, sau într-o zona cu semnal slab. Pentru a evita expunerea la radiaţii trebuie să se evite folosirea telefonului în clădiri, lift, maşini sau zone rurale.

Citeşte şi:  Era sclavagismului electronic continuă. Noile tehnologii ne pot dicta chiar durata somnului sau ora de gimnastică.

O soluţie ar fi utilizarea căştilor hadsfree. Astfel, mobilele nu mai emit radiaţii la fel de aproape de creier, ca atunci sunt sunt ţinute la ureche.

Specialiştii ne avertizează că ar fi util să ne interesăm de intensitatea radiaţiilor emise de un anumit tip de telefon, înainte să îl cumpărăm. De asemenea, e indicat să vorbim mai mult pe speaker sau prin sms-uri.

stiri.tvr.ro