De luna viitoare, odată cu începerea unui nou an școlar, în școlile din Turcia nu se va mai preda nicio teorie a evoluționismului speciei umane.

Potrivit celor de la sciencealert.com, în timp ce guvernul de la Ankara consideră că această măsură este fundamentul pentru un sistem educațional mai simplu, „bazat pe valori”, pentru mulți opozanți ai regimului politic directiva este un semn clar al creșterii influențelor religioase în rândul turcilor.

Citeşte şi:  Ambasadorul rus la ONU nu exclude posibilitatea unui război între Rusia şi SUA

Președintele Consiliului de Educație al Turciei, Alpaslan Durmuș, a publicat pe site-ul consiliului de administrație modificările specifice din noul an școlar și a subliniat faptul că din acest an va fi eliminată din orice ciclu de învățământ tema despre „Originea și evoluția vieții”.

„Am exclus subiectele controversate pentru elevi într-o perioadă în care este imposibil să înțelegem fundalul științific al problemelor”, a afirmat Durmuș.

Citeşte şi:  Apocalipsa climatică se extinde. În curînd grindina va cădea de mărimea unui camion. VIDEO

Mai multe asociații de părinți și studenți din Turcia și-au exprimat deja îngrijorările, declarând faptul că fără o aprofundare adecvată în ceva atât de fundamental cum este înțelegerea apariției și evoluția vieții, generațiile viitoare vor fi afectate în mod semnificativ.

„Sunt îngrijorat, dar sper că se schimbă până când nepoții mei sunt în liceu. În caz contrar, copiii noștri vor fi lăsați în urmă în comparație cu alte țări atunci când vine vorba de educația științifică”, a declarat inginerul chimist Emel Ishakoglu pentru NPR.

Citeşte şi:  Avertizarea unui expert din Marea Britanie: Copiii pot răspândi virusul mai mult dacă poartă măști

Alte modificări aduse curriculum-ului în ultimii ani au redus timpul alocat predării istoriei lui Atatürk, fondatorul și primul președinte al Turciei,creșterea numărului de școli religioase și studierea unor concepte moderne precum noțiunea de jihad.

Sursa: http://www.sciencealert.com/

Traducere si adaptare: Radu Ungureanu, cunoastelumea.ro